Kıbrıs

Polis Genel Müdürü 1.Yardımcısı Eybil Efendi son yolculuğuna uğurlandı

Yakalandığı hastalığa yenik düşerek hayatını kaybeden Polis Genel Müdürü 1’nci Yardımcısı Eybil Efendi için Polis Genel Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs Türk Barış Kuvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan, Emekli Polis Genel Müdürleri, Eybil Efendi’nin mesai arkadaşları ve ailesi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende ilk olarak Eybil Efendi’nin özgeçmişi okundu.

Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan, Polis Genel Müdürü 1’nci Yardımcısı Eybil Efendi’nin 35 yıllık meslek hayatının 28 yılını Özel Harekat’ta geçirdiğini ve teşkilata büyük hizmetler verdiğini söyledi.

Efendi’nin görevleri süresince mesleğine bağlı ve disiplinli bir polis mensubu olduğunu belirten Soyalan, kendisinin örnek alınacak bir yönetici olduğunu kaydetti.Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da merhum Eybil Efendi’nin, polis teşkilatında 40 yıla yakın hizmet verdiğini anımsatarak, bu süre zarfında çok güçlü saygı ve sevgi kazandığını söyledi.

“Onun bıraktığı yerden polis teşkilatını daha da güçlendireceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Efendi’nin cenaze töreninin 30 Haziran polis gününe denk gelmesinin ise kendisinin işine bağlı bir polis oluşunun işareti olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın