Kıbrıs

Polis Okulu yemin ve mezuniyet töreni yapıldı

 

63’üncü dönem Polis Temel Eğitimi ve 16’ıncı dönem İtfaiye Temel Eğitimi kurslarını başarı ile tamamlayan polis ve itfaiye memurları için yemin ve mezuniyet töreni düzenlendi.

Törende, polis ve itfaiye eğitimi alan öğrenciler polis yemini etti. Daha sonra dereceye giren öğrencilere diplomaları takdim edildi.

Törende ilk konuşmayı Polis Okulu Müdürü Hüseyin Kafa yaptı.

Hüseyin Kafa, 148 kişinin aldıkları eğitimi başarı ile tamamlayıp mezun olarak, bundan sonraki süreçte giydikleri şerefli üniformayı giyerek milletine hizmet hakkını elde etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kafa, amaçlarının milletin kültürel değerlerini yetişen kuşaklara aktarmak ve onları huzurun, güvenin ve geleceğin teminatı olarak topluma kazandırmak olduğunun atını çizdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da törende yaptığı konuşmada, “Onların sadakatını vatan sevgisini ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne olan bağlılıklarını görmekten hepiniz adına mutluluk duymaktayım, kendilerini tebrik ediyorum” diyerek başladı.Cumhurbaşkanı Tatar, “KKTC’nin bir gurur kaynağı olarak sizlerin bu göreve atanmasının bizler için büyük bir onur olduğunu buradan hepiniz adına paylaşıyorum” dedi.

Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin, teknolojik iletişim çağında verdiği destek ile KKTC Polis Teşkilatı’na; KKTC’deki ve Doğu Akdeniz’deki asayiş, güvenlik, barış ve huzuru korunması yönünde büyük görevler düştüğünü söyledi.

BRT

Bir yanıt yazın