Kıbrıs

Prof. Dr. Bıçak, Suudi Arabistan’ın “Gulf Colleges” İsimli yüksek ögretim kurumunu denetledi

 

Rauf Denktaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, Suudi Arabistan’ın “Gulf Colleges” İsimli yüksek ögretim kurumunu denetledi.

Üniversiteden verilen bilgiye göre, Suudi Arabistan Ulusal Akademik Akreditasyon ve Değerlendirme Merkezi’nin daveti ile gerçekleştirilen ve akreditasyon direktörlüğünü Dr. Suliman Jubeer’ın yaptığı Suudi Arabistan’ın Yüksek Ögretim Kumu Gulf College’in kurumsal denetlemesi için görevlendirilen uluslararası uzmanlar paneline, Rauf Denktaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bicak başkan olarak atandı.

Oryantasyon günü ile birlikte 5 gün süren çevrimiçi saha ziyareti ve sonrasında geri bildirim toplantısı ve sonuç raporunun yazılması ile tamamlanan denetleme sürecinde, Prof. Bıçak ile birlikte Bahreyin Ulusal Kalite Otoritesi danışmanlarından Prof. Salwa Elekyabi, Suudi Arabistan UPM Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Şura üyesi Prof. Elham Mahjoob Hassanain ve Bath Universitesi Yönetişim Merkezi Direktoru Prof. Ania Zalewska görev yaptı.

Denetlemede, “Misyon ve Stratejik Planlama, Yönetişim ve Yönetim, Eğitim ve Öğretim, Öğrenciler, Akademik ve İdari Personel, Kurumsal Kaynaklar, Araştırma, ve Toplum ile İşbirliği” başlıkları altında 100’un üzerinde kritere uygunluklar değerlendirildi. Denetlemenin son gününde Prof. Dr. Bıçak, Gulf Colleges Rektörü ile senato üyelerine denetleme bulguları ile ilgili bir sunum da gerçekleştirdi.

Bir yanıt yazın