DünyaManşet

Putin’in Prigozhin Sorunu Ortadan Kalkmadı

Prigozhin’i etkisiz hale getirme ve liderlik etme yeteneğinin altını oyma çabaları – hemen belli olmayan nedenlerle – büyük ölçüde başarısız oldu. En son örnek, Kremlin’in Pazartesi günü doğruladığı, Putin’in başkentin 120 mil yakınına gelen kitlesel asker seferberliğinden sonraki günlerde Prigozhin ve birkaç paralı teğmeniyle Moskova’da bir araya geldiğine dair raporların ortasında geliyor.

Bir zamanlar “Putin’in şefi” olarak bilinen catering oligarkı, tutuklanmaktan veya başka bir şekilde Rus lider tarafından bir güç gösterisiyle gözaltına alınmaktan çok uzak, aynı zamanda servet kaynaklarının çoğunu devlet güvenliğinin kontrolünden geri almayı başardı. Ve bu, dünya çapında Putin’in isyancı gücü durdurma yetkisine sahip olup olmadığı konusunda soru işaretleri yarattı. Wagner Grubu’nun Rus silahlı kuvvetlerine katılma emri benzer şekilde başarısız olmuş gibi görünüyor, çünkü uydu görüntüleri de dahil olmak üzere birçok gösterge , paralı askerlerin büyük oluşumlarının şu anda komşu Belarus’ta üslendiğini veya buna hazırlandığını gösteriyor.

Prigozhin’in oluşturduğu riskin ciddiyetini küçümseme girişimleri bile, bu hafta da dahil olmak üzere defalarca geri alındı.

Bir yanıt yazın