Dünya

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı 15. gününe girdi

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı 15. gününe girdi…

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Telegram kanalından yayınladığı görüntüde, savaşın gidişatına dair açıklamalarda bulundu. Zelenski, Kiev, Sumi, Enerhodar, Mariupol, İzyum ve Volnovaha kentlerinden sivillerin tahliyesi için 6 insani yardım koridoru oluşturacaklarını bildirdi.

Zelenski, “Başkent Kiev bölgesi ile Sumi ve Enerhodar kentlerinde 3 insani yardım koridorunu organize edebildik. 35 bine yakın insan kurtarıldı. Yarın devam edeceğiz. 6 insani yardım koridoru hazırlıyoruz. Mariupol, İzyum ve Volnovaha kentlerinden de insanları çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Bu arada Zelenski, ülkesinde savaş döneminde sivillerin silah kullanmasına izin veren yasayı imzaladı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Rus silahlı kuvvetlerinin başkent Kiev’i ele geçirmeye hazırlandığını duyuruldu.

Kiev belediye başkanı Vitali Klitschko, şehir savunma önlemlerini artırırken halkı evlerinde veya barınaklarda kalmaya çağırdı ve Kiev dışında yoğun çatışmaların sürdüğünü açıkladı.

Öte yadnan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’da imha edilen askeri altyapı tesisi sayısının 2 bin 800’ü geçtiğini açıkladı.

NTVTRT

Bir yanıt yazın