KıbrısManşetSağlık

Saçlarımız neden beyazlar?

1-B12 vitamini eksikliği yaşamak Uzmanlara göre, genç yaşta saçların beyazlamasına yol açan en büyük neden, B12 vitamini eksikliğidir. Bu eksiklik ayrıca saçların incelmesine ve dökülmesine de neden olabilir.

2-Tiroit fonksiyonlarında sorun olması Yapılan araştırmalar, tiroit sorunlarının saçları kökten uca etkilediğini ortaya koydu.

3-Sağlıklı gıdalar yerine daha fazla abur cubur tüketmek Sağlıklı beslenmemek de saçlarınızın erkenden beyazlamasına yol açabilir.

4-Sürekli stres ve endişe yaşamak Stresli ve endişeli olmak, saçınızın yenilenmesinden sorumlu olan kök hücreleri etkileyerek saçlarınızda vaktinden önce beyazlamaya yol açar.

5-Genetik olarak yatkın olmak Evet, beyaz saçlarınız ebeveynlerinizden ya da büyükanne ve büyükbabanızdan size miras kalmış olabilir.

6-Kimyasal saç ürünleri ve zararlı boyalar kullanmak Şampuanlardan saç boyalarına kadar çoğu saç ürünü saç beyazlamasına neden olabilir.

– Saç maşası ve saç kurutma makinelerinden mümkün olduğunca uzak durun. Saçlarınızı geniş bir saç fırçası kullanarak tarayın. – Saçlarınıza düzenli olarak Hindistan cevizi yağı ile masaj yapın. – Günlük beslenmenize lahana, badem, havuç suyu ve brokoli ekleyin.

Saçlarınızı güneşin zararlı etkilerinden koruyun. Mümkünse dışarı çıktığınızda şapka ya da buna benzer parçalar kullanın.

Bir yanıt yazın