KıbrısManşet

Sağlıkta skandallar devam ediyor; 3 gündür kalp krizi geçiriyordu! Anlayan olmadı…

Sağlıkta toplumu huzursuz eden skandalların ardı arkası kesilmiyor. Ülkemizin hemen her alanında geri kalmışlık bir yana, sağlıkta da ‘Canımız kimlere emanet’ dedirttiren olaylar gün geçtikçe artıyor. “Sağlık Bakanlığı nerede?” sorularını sordurtan bu sorunlar artık ülkenin kanayan yarası haline geldi.

Başından geçen bir olayı serzenişte bulunarak anlatan Güzelyurt’lu bir vatandaşımız, 3 gün önce annesinin rahatsızlandığını ve kendisini hastaneye götürdüklerini, ancak annesine sadece ağrı kesici yapıp geri gönderdiklerini ifade etti.

Dün akşam bir doktorun kalp krizi teşhisi koyması ile birlikte annesinin yoğun bakıma alındığını söyleyen vatandaşımızın, annesine bir şey olursa bunun hesabını kimin vereceğini sordu.

Annesine 3 gündür ağrılar içinde çare arayarak Cengiz Topel Hastanesi, Güzelyurt Sağlık Ocağı gibi sağlık merkezlerine gitmesine rağmen günlerdir ağrı kesici yapıp eve gönderdiler. Dün akşam şans eseri bir doktorun, annesinin kalp krizi geçirdiğini anladığını belirten vatandaş, annesinin apar topar devlet hastanesine kaldırıldığını ifade etti.

“Benim annem 3 gündür kalp krizi geçirmiş ve bunun farkında olan bir doktor yok. Şuan yoğun bakımda. Benim anneme bir şey olursa bunun hesabını kim verecek?” diye soran vatandaşımızın durumunda yüzlerce kişinin olduğu düşünülürken, sağlık merkezlerindeki bu vurdumduymazlıklar için Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek’in ve Sağlık Bakanlığı’nın ne gibi tedbirler alacağı merakla bekleniyor.

Bir yanıt yazın