Manşet

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Karakaya: Sorumluların adalet karşısında en ağır cezayı almasını istiyoruz

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği basın toplantısı gerçekleştirdi.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman’da bulunan İsias Otel’de hayatlarını kaybeden öğrenci, öğretmen ve velilerin hatırasını yaşatmak için kurulan derneğin basın toplantısına hayatlarını kaybedenlerin aileleri katıldı.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya basın toplantısında, bir sorumsuzluk binası olarak bilinen ve “otel” olarak anılan İsias’da şampiyon çocuklarını, öğretmenleri ve velileri yitirdiklerini söyledi.

“Adıyaman’a yüreklerimizi bıraktık’’ diyen Karakaya, ilk günden itibaren gerek enkaz alanında insan üstü uğraşlarla arama kurtarma çalışmalarında yanlarında olan tüm yetkili, görevli ve gönüllülere, üzüntülerini paylaşan, kendileri ile umutlanıp kendileri ile kahrolan tüm sevgi dolu yüreklere teşekkür etti.

Ruşen Karakaya, “İsias” enkazında hayatları çalınan Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Yıldız Erkek Voleybol takımı kafilesi, öğretmenler ve velilerin anısını yaşatmak adına “Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği”nin resmi olarak kurulduğunu ifade etti.

27 aileye mensup 35 canın yitirildiği bu felaketin tüm ülkeyi derinden yasa boğduğunu, herkesin ortak acısı ve yası haline dönüştüğünü vurgulayan Karakaya, 6 Şubat’da sadece 35 canın değil geleceklerinin de enkaz altında kaldığını söyledi.

Bu acının yüreklerine mühürlendiğini vurgulayan Karakaya ‘’Yitip giden çocuklarımız; yaşam kaynağımız, gururumuz, umudumuzdu. Onlar, eğitim ve spor alanında parlak birer yıldız, her biri şampiyondu ve daima şampiyonlar olarak kalplerimizde yaşayacak’’ dedi.

Ruşen Karakaya, binlerce insanın yaşamını yitirdiği bu acınan kaynağının “tabiat” değil usulsüzlük, plansızlık, sorumsuzluk cehalet ve rant olduğunun anlaşıldığına işaret ederek, kaderle değil cinayetle yüzleşildiğini vurguladı.

Karakaya, söz konusu otelin bilimsel doğrulara dayanılarak inşa edilmediğini, yapı güvenliğinin önemsenmediğini, mühendislik, denetim ve onay süreçlerindeki ihmallerin bedelini hiçbir suçu olmayan masum insanlar, genç rehberler ve evlatlarının ödediğini dile getirdi.

Hem Türkiye hem de KKTC halkına asla unutulmayacak acılar yaşatan, yürekleri parçalayan sorumluların adalet karşısında en ağır cezayı almasını istediklerini söyleyen Karakaya, “O güne kadar nöbetimiz bitmeyecek. Hukukun üstünlüğü ve adalete olan bağlılığımızla İsias davasına yönelik etkin bir soruşturma sonucu, güçlü iddianame ortaya çıkacağına, yargı sürecinin süratla tamamlanacağına ve davanın diğer davalar için emsal teşkil edeceğine inanıyoruz” dedi.

Ruşen Karakaya, bu tarifsiz acıyı toplumsal dayanışmaya dönüştürmenin, gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmanın ve şampiyon meleklerin adını yaşatmanın ortak gayeleri olduğunu aktararak, dernek olarak önceliklerini sıraladı.

Önceliklerinin çocuklarının anısını umut dolu projelerde yaşatmak, eğitim odaklı çalışmalara ağırlık vermek, yeni ve güvenli okullar inşa etmek, başarılı çocuklara burs vermek ve projelerle geleceğin şekillenmesine vesile olmak şeklinde sıralayan Karakaya, en büyük hedeflerinin Şampiyon Melekler takımının anısını ölümsüzleştirmek adına okul inşa etmek olduğunun altını çizdi.

Bu hedef için az çok demeden halkın desteğinin önemine işaret eden Karakaya, “Bu yolda yanımızda yürüyecek kamu ve özel sektör, iş insanları ve herkese derneğimiz vasıtasıyla çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, adaletin yerini bulacağını ve şampiyon meleklerin isimlerinin sonsuza dek yaşatılacağını vurguladı.

Bir yanıt yazın