Kıbrıs

Seçimi kazananlar mazbatalarını aldı

25 Haziran’da yapılan Milletvekilliği ve Yerel Kuruluş Organları Ara Seçim resmi sonuçları Resmi Gazete’de bugün yayımlandı.
Yüksek Seçim Kurulu’nun duyurduğu resmi sonuçlara göre, Cumhuriyetçi Türk Partisi’ndenSami Özuslu Milletvekili seçilirken, Lefkoşa/Yenicami Mahallesi Muhtarı ise Selim Özdemir oldu.
Milletvekilliği ara seçimlerinde 210 bin 121 toplam seçmenden, 62 bin 663 seçmen oy kullanırken, seçime katılım oranı yüzde 29.82 olarak belirlendi.
Resmi sonuçların Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden milletvekili seçilen Sami Özuslu ve Lefkoşa/Yenicami Mahallesi’nden muhtar seçilen Selim Özdemir, Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu binasında mazbatalarını aldı.
Sonrasında basına açıklama yapan CTP milletvekili Sami Özuslu, kazasız bir seçim süreci geçirildiğini ve bunun demokrasi açısından önemli olduğunu ifade ederek, CTP’nin 19’uncu milletvekili olarak Meclis’te göreve başlayacağını söyledi.
Özuslu, seçim sürecinde kendisine desteğini esirgemeyen, oy veren ya da vermeyen herkese teşekkürlerini ileterek, seçim sürecinde ve bugüne kadar söylediklerinin arkasında olduklarını belirtti.
Bağımsız yargıya dönük her türlü olumsuz girişime karşı koymanın en öncelikli ödev olacağını da dile getiren Özuslu, “Hukuğun üstünlüğü, demokrasi, Anayasa ve laiklik bizim için kırmızı çizgidir. Ekonomi, nüfus planlaması, muhaceret ve Kıbrıs sorunu konularında yapacak çok iş vardır. Basın özgürlüğünde söyleyecek çok söz vardır. Çalışarak, tartışarak ve toplumsal konsensüsle çalışacağız” dedi.

Bir yanıt yazın