Kıbrıs

Şehir Plancıları Odası’ndan açıklama “Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planına ara emir kararı kesinleşti”

Şehir Plancıları Odası’nın açığı davayı görüşen Yüksek İdare Mahkemesi, Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planına ara emir kararını kesinleştirdi.

Şehir Plancıları Odası’nın Gazimağusa İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planının iptali için başlattığı hukuki süreçte karar açıklandı.

Odadan yapılan açıklamada, Yüksek İdare Mahkemesi’nin, Aralık 2021’de ResmiGazete’de yayınlanan Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planı’na ara emir kararına yapılan itirazları değerlendirdiğini ve mahkemenin dünaldığı bir kararla ara emirinin kesinleştiğiniduyurdu.

Açıklamada, “Yüksek İdare Mahkemesi; Aralık 2021’de yayınlanan Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planının yetkisiz kişiler tarafından yapıldığı, imar planlarının yapılmasında mevzuatın öngördüğü kurallara uyulmadığı ve yapılan imar değişiklikleri ile ilgili halkın katılımına gidilmediği dolayısıyla imar planının yasal olmadığı kanaatine vardığını ifade etmiştir” denildi.

Şehir Plancıları Odası, “usulsüzce yapılmak istenen bir işlemin önüne bir kez daha geçildiğini” ifade ederek, şu an yürürlükte olan mevzuatın “Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi Geçiş Süreci 2 Emirnamesi ve Gazimağusa Kıyı Şeridi Bölgeleri İmar Düzeni” olduğunu hatırlattı.

 

 

 

Bir yanıt yazın