Kıbrıs

Sendikalar maaşlardan kesinti yapılmasını içeren yasa konusunda açıklama yaptı

Deprem ve diğer doğalafetlere yönelik mali yardım ve hazırlık yasa önerisi ile ilgili bazı sendikalar Cumhuriyet Meclisi önünde toplanarak, basın açıklaması yaptı.

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu TÜRK-SEN Başkanı Arslan Bıçaklı, ülkedeki siyasi mekanızmanın hükümeti yönettiğini zannederek hareket ettiğini ve metazori birseyler yapmaya çalıştığını savundu.

Türkiye’deki depremzedelere sendikalar olarak gereken desteği yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini kaydeden Bıçaklı, “Ancak hükümet maaşlardan kesinti yapmakta ısrarlı. Bir senaryo yazdılar bizi de aktörlerin biri yaptılar. Bizi oluşturdukları komiteye iki kez toplantıya çağırdılar gittik ve söyledik. Yardım gönüllülük esasına göre olur zorla maaşlardan kesemezsinz. Buna rağmen üçüncü kez yine toplantıya çağrıldık. Ama biz katılmadık çünkü gerekeni söyledik” dedi.

Bıçaklı, hükümetin yasayaı geçirerek, maaşlarından kesinti istemeyenlerin başvuru yaparak bunu beyan etmesini isteyeceğini de söyledi.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş de ortak açıklamayı okuyarak, hükümetin zevk ve sefaya devam etmek istediğini bu yüzden de sendikaları toplantıya çağırıp söylenenleri kaale bile almadıklarını ileri sürdü.

Burak Maviş, hükümetin kaynak yok diyerek, kamu çalışanı ve asgari üzretlinin cebine elini sokmak istediğini savunarak, kaynak sağlanmak isteniyorsa bunun yolunun maaş kesintilerinden geçmediğini anlattı.

Gönüllülüğe dayalı, dayanışma ruhuna sahip, toplumsal önceliği olan, şeffaf ve hesap verebilir bir fonun yönetiminde hem fikir olduklarını da açıklayan Maviş, bunun dışındaki dayatmaları kabul etmeyeceklerini kaydetti.

Bir yanıt yazın