Kıbrıs

Sendikaların vergi oranlarının düzenlenmesine karşı açtığı dava 18 Ocak’a ertelendi –

Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile kamuda yetkili 5 sendikanın vergi oranlarının düzenlenmesine yönelik kararnameye karşı hukuk mücadelesi devam ediyor.

Gelir vergisi matrah dilimleri ve oranlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin yasa gücünde kararnamenin iptal edilmesi ve ara emri başvurusu ile ilgili davanın görüşülmesine Anayasa Mahkemesi’nde devam edildi.

18 Ocak Perşembe gününe ertelenen davada, Başsavcılık Hukuk görüşünü sunacak.

Davanın görüşülmesinin ardından sendikalar adına basına açıklama yapan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekteri Burak Maviş, vergi oranlarının artırılmaması, halkın alım gücünün düşmemesi için verdikleri mücadelenin devam ettiğini söyledi.

Maviş, vergi oranlarının ocak ayında belirlenmesi gerektiğini kaydederek “hukukla çözüm olmazsa bunu diyalog ve eylem ile çözme kararlılığımız devam ediyor” dedi.

Bu ülkede gerçek anlamda gelirini beyan edenlerin üzerinden daha fazla vergi talep edilmesi adil değildir” diyen Maviş, vergi artırımı ile maliyetlerin giderlerinin de artırılacağını da belirtti.

Açıklamanın ardından Sendikalar Maliye Bakanlığı’na giderek Bakanlık Müsteşarı Burak Şöföroğlu’na 2024 yılı Gelir Vergisi ve indirimleri hakkında yeni önerilerini sundu.

Bir yanıt yazın