Kıbrıs

Serdaroğlu: Sorunlara çözüm bulunmaması halinde eylemlerimiz genişleyecek

Kamu İşçileri Sendikası, Değirmenlik Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi ve Gönyeli İlkokulu’nda greve gitti.

 

Sendika Başkanı Ahmet Serdaroğlu 20 Temmuz Fen Lisesi önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında, yaşanan mağduriyetlerden Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümeti sorumlu tuttu.

 

Hademelerin 3 aydır maaş almadığını ve yaklaşık 6 aydır ihtiyat sandığı ve sosyal sigorta yatırımların yatırılmadığını belirteren Serdaroğlu, Taşeron sisteminin devlet okullarına uygun olmadığını yineledi.

 

Milli Eğim Bakanlığı ve Bakanlık müsteşarının, şirket yetklilerini okullara göndererek hademeleri taciz ve tehdit ettiğini savunan Serdaroğlu, hükümeti sosyal devlet bilinci içinde hareket etmeye çağırdı.

 

 

Serdaroğlu, “Biz artık mücadeleye ve yasaların bize tanıdığı eylem ve grev haklarımızı uygulama noktasına geldik. Bir işyerinde bir emek satın alıyorsanız bu emeğin karşılığını ödemek zorundasınız bunu yapmak en başta hükümetin ve devletin görevidir” dedi.

 

Soruna çözüm bulunmaması halinde eylemlerin genişleyerek tüm okullarda devam edeceğini kaydeden Serdaroğlu, halka da çağrıda da bulunarak, “Eleştiri yaparken doğru yapalım. Bugün haksızlığa uğrayan ve evine ekmek götüremeyen bu insanların yerinde siz de olabilrdiniz sizin çocuklarınız da olabilirdi” dedi.

Bir yanıt yazın