Kıbrıs

Serim, Öztürkler ile biraraya geldi

Düzensiz Göçle Mücadele konusunda KKTC makamlarıyla istişarelerde bulunmak ve yapılabilecekleri tartışmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelen Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Başbakan Ünal Üstel tarafından kabul edildi.

Basına herhangi açıklama yapılmayan görüşmeden sadece görüntü alınmasına izin verildi.Daha sonra İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler ile bir araya gelen Serim, KKTC’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Öztürkler de Yasin Ekrem Serim’in bu önemli günlerde KKTC’de bulunmasının Kıbrıs Türk halkına güç verdiğini söyledi.

Öztürkler, gündemde önemli bir yer tutan düzensiz göç konusunda Türkiye makamlarının bilgi ve donanınımından faydalanmak istediklerini söyledi.

Yeniden söz alan Serim, 20 Temmuz haftasında KKTC’de bulunmaktan onur duyduğunu belirterek, önceli,klerinin Kıbrıs Türk halkının varlığının teminat altına alınması olduğu mesajını verdi.

Serim, küresel bir sorun haline gelen düzensiz göç konusunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte çalışacaklarını söyledi.

Serim, “KKTC’nin güvenliği bizim de güvenliğimiz anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın