Kıbrıs

“Şiddete Karşı Yan Yana”

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Avrupa Birliği finansmanı ile gerçekleştirdiği, “Şiddete Karşı Yan Yana” projesinin kapanış etkinliği yapıldı.

Merkez Lefkoşa’da düzenlenen kapanış etkinliğinde Avrupa Komisyonu’nu temsilen konuşan Kjartan Björnsson, Dünya Kadınlar gününün kutlandığı haftaya denk gelmesi bakımından etkinliğin ayrı bir önem taşıdığını belirterek, projenin hem aile şiddete karşı farkındalık hem de güvenliğin sağlanması açısından önemli olduğunu söyledi.

Bu konunun her toplumda bulunan ve mücadele edilmesi gereken bir sorun olduğunu vurgulayan Björnsson, 750 bin Euro yatırım yapılan bu projenin Kıbrıs Türk toplumuna doğrudan verilen en büyük miktar olduğunu kaydetti.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da ilk kadın sığınma evinin 2016’da faaliyete açıldığını ifade ederek, 2018’e gelindiğinde projenin sürdürülebilir noktaya geldiğini anımsattı.

Harmancı, Avrupa Komsiyonu’nun finansmanı ile yeni bir kadın sığınma evinin inşa edildiğini vurgulayarak, bu süreçte en zor şey olan kurumlar arası istişarede de başarılı olunduğunu belirtti.

Projede bugüne kadar aşılan süreçleri de anlatan Harmancı, İstanbul Sözleşmesi’nin gereklerini yerine getirdiklerini, bundan kopmadan uygulanması için çalışacaklarını söyledi.

Proje Koordinatörü Ömür Yılmaz da “Şiddete Karşı Yan Yana” projesi kapsamına Güvenli Bir Geleceğe Doğru programının detaylarını paylaştı, katkısı olan herkese teşekkür etti.

Bir yanıt yazın