Kıbrıs

Sigorta emeklileri maaşlarını kesintisiz aldı

Başbakan Ünal Üstel başkanlığında dün yapılan durum tespit ve değerlendirme toplantısında yaratılan kaynakla birlikte yasa gücünde kararnameyi uygulamaya koyacak bir gereksinim bulunmadığı tespit edilerek, maaşlardan yapılması planlanan kesinti iptal oldu.

Böylelikle Maaş ve ücretlerden 13’üncü maaşı da kapsayacak şekilde yıl sonuna kadar kesinti yapılmasına ilişkin yasa gücündeki kararname, yeni bir kararname ile yürürlükten kalktı.

Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan Her “Türlü Maaş, On Üçüncü Maaş, Ücret ve Maaş Nitelikli Ödemeler ile Emekli Maaşlarından Yapılacak Olan Kesintiler Hakkında Yasa Gücünde Kararnamenin Yürürlükten Kaldırılması Hakkında Yasa Gücünde Kararname”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu arada, ödeme talimatının dün bankalara kesintili gitmesinden dolayı “Emekliler, şehit ve malul gaziler, sosyal yardım ve engelli maaşı alanlara yapılan kesinti ise Cuma günü geri ödenecek.

Öte yandan sigorta emeklilerinin Temmuz ayı maaşları yeni maaş tablosu üzerinden ve kesintisiz olarak ödendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sosyal Sigortalar Dairesi personeli gece boyunca özveri ile çalışarak sigorta emeklilerimizin yeni maaş tablolarını düzenlemiş ve yeni maaşları hazırlamıştır” denildi.

 

Bir yanıt yazın