KıbrısManşet

Sineye çekilen Alayköy’deki lağım sorunu bıktırdı

 

Çevreyi ve insan sağlığını tehdit eden atıkların bulunduğu Alayköy Organize Sanayi Bölgesi’nde çöp ve bazı sanayi atıkları sorunu çözülemezken, 15 yılı aşkındır kanalizasyon sorunu da çözülemedi.

Zımba Haber muhabiri, insan sağlığını ciddi şekilde etkileyen ve çevreye kirlilik ve hastalık yayan bu sorunu yerinde inceledi ve görüntüledi.

Bölgede bulunan kanalizasyon kapaklarından fışkıran lağım ve orada çalışan vatandaşları sağlık açısından büyük risk altında tutan bu soruna yetkililer tarafından hala çare bulunmadı. İşletmeci ve bölgedeki emekçilerin şikayet etmekten bıktığı ve yetkililerin defalarca gidip yerinde incelediği sorun bir türlü çözülemiyor.

Bölgede özellikle yakınlarda yaşam sürüp yerleşik olan halk, sinek, haşare ve kokudan dolayı kapı, cam açamaz durumda.

Kayıtlarda görüldüğü ve bilindiği üzere son 15 yıl içerisinde gelip geçici olan bir çok yetkili sorunu çözeceğine dair sözler vermişti. Son yıllarda örneğin 2020’de Sanayi Dairesi Müdürü olan Doğan Şah, Alayköy Sanayi Bölgesi’ne yönelik projelerinin de olduğunu belirterek, bölgeye arıtma sistemi kurulması için Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odası’nın ihaleye çıkacağını söylemişti.

2021 yılında dönemin Sanayi Dairesi Müdürü Mustafa Yeşil’de sorunla ilgili çözüm odaklı konulmuş, proje ve ihale sürecinden bahsetmiş fakat değişen hükümetler nedeniyle somut bir adım malesef atılamamıştı.

Yine yıllar önce Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy da, Alayköy Sanayi Bölgesi’nde nüfus sürekli artarken, arıtma sistemi olmadığı için lağım sularının yolları işgal ettiğini kaydetmişti. Bölge esnafı, onlara sağlanan vidanjör hizmetinde, atığı çektirmek için belediyeye ciddi rakamlar ödemek zorunda olduğunu belirtiyor.

Bir yanıt yazın