Kıbrıs

Sivil toplum örgütleri, sorumluların ‘olası kast’ ile yargılanmasını talep etti

Bazı sivil toplum örgütleri de açıklama yaparak, İsias Otel sorumlularının ‘olası kast’ ile yargılanmalarını talep etti. Açıklamalarda, “Kalbimiz ve aklımız Adıyaman’da, “İsias ortak davamız, adalet istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası, “İsias davasının” temelinin “olası kast” olduğunu kaydederek, “Kalbimiz ve aklımız Adıyaman’da” açıklamasında bulundu.

Sendika tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsias Otel’de hayatını kaybedenlerin kaza nedeniyle ölmediği, acıları bitirmenin hiçbir yolu olmadığı belirtildi.

Açıklamada, “ancak Adıyaman’da davanın olası kasıt zemininde ilerlemesi ve adaletin erken bir zamanda ve tam olarak tecelli etmesi acılı ailelere ve topluma biraz olsun huzur getirecektir” denildi.

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Tıp-İş de, İsias Otel sorumlularının “olası kastla” yargılanmasını talep etti.

Sendika Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Başkan Özlem Gürkut, “dava sonucunda tüm sorumluların hak ettikleri cezaları alması, bundan sonra yaşanacak benzer bir depremde böylesi felaketler yaşanmasını önleyecektir. İsias Otel sorumlularının ‘bilinçli taksirle’ değil ‘olası kast’ ile yargılanmaları talebimizi bildirirken, dava sonucunun emsal teşkil ederek bir dönüm noktası oluşturmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yükseköğrenim Planlama, Değerlendirme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı da, “İsias Davasında hak edilen cezanın verileceğine inanç belirtti.

Avcı, konuyla ilgili yazılı açıklamada, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülecek davalar için kalabalık bir heyetin Adıyaman’da bulunduğunu belirterek, “bizim kalbimiz de orada onlarla birlikte atıyor” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın