Kıbrıs

Sivil Toplum Örgütleri, sorunlara çözüm talep ediyor –

Lefke bölgesi sivil toplum örgütleri platformu Koordinatörü Teoman Oktay ve Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, BRT’ye açıklama yaparak, bölgede yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Lefke bölgesi sivil toplum örgütleri platformu Koordinatörü Oktay, açıklamasında, Lefke’nin ilçe olmasının gereklerinin yerine getirilmesini talep etti.

Lefke’nin ülkenin en sakin bölgelerinden biri olmasına rağmen son dönemlerde kriminal olaylarda artış yaşandığını kaydeden Oktay, 7 yıl önce altıncı ilçe olan Lefke’ye Polis Müdürlüğü!nün açılmasının ivedi olduğunu söyledi.

Lefke mahkemesinin de kapatıldığını belirten Oktay, konuyla ilgili olarak devlet, hükümet ve muhalefet yetkililerini ziyaret ederek, bölgede yaşanan sorunları hatırlatacaklarını belirtti.Oktay, bölgedeki sorunların çözümlenmemesi halinde ise her türlü eylemi yapacaklarını söyledi.

Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş da, Lefke’ye hak ettiği değerin verilmesini istedi.

Karlıtaş, Lefke’de okullar, hastane, mahkeme, kurumsallaşma, kamu binaları gibi birçok sorunun devam ettiğini ifade etti.

Özellikle öğrencilerle birlikte Lefke’deki 30 bini bulan nüfusa 14-15 polisin yeterli olmadığını kaydeden Karlıtaş, bölgede acilen Polis Müdürülüğü’nün teşkilatlanmasını ve sorunların yerinde çözülmesini talep etti.

Bir yanıt yazın