KıbrısManşet

SUCUOĞLU’NDAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

 

YDP ve DP’nin hükümetten seçilme kararı almasının ardından Zımba Haber’e konuşan Başbakan Faiz Sucuoğlu; “Aslında söyleyecek pek fazla bir şey yok, erken seçime doğru gidiyoruz” dedi.

Birkaç gündür hükümet ortakları ile görüştüğünü, toplantılar yaptığını ve hükümetten çekilme gibi bir şeyden kimse tarafından bahsedilmediğini belirten Sucuoğlu, bu kararın neden bu şekilde alındığını anlamadığını, kendisine herhangi bir şey bahsedilmediğini, kararları basından duyduğunu dile getirdi. Kendisini arayan birçok UBP milletvekili ve tabanın “erken seçime gidelim” dediğini ifade eden Sucuoğlu, bu kararı, yarın sabah toplanacak olan Ulusal Birlik Partisi Merkez Yönetim Kurulu toplantısında ve ardından parti meclisinde görüşeceklerini ve en erken zamanda bir yol haritasının çizileceğini belirtti.

Sucuoğlu, hükümetin toparlanmaya başladığını, emekleriyle ve icraatlarla, kamu maaşlarını ödediğini ve diğer birçok yükümlülüğünün yerine getirildiğini, ödenmesi gerekenlerin ödendiği belirterek, böyle bir ortamda hükümet ortaklarının hükümetten çekilmesinin üzüntü verici ve beklenmedik olduğunu belirtti. “Hayırlı olsun, söyleyecek pek fazla bir şey yok” diyen Başbakan Sucuoğlu, “Sabah görüşüldü. Her şey yolundaydı, demek ki öğleden sonra birlikte istişare edip sürpriz bir şekilde partiler karar değiştirdi” diyerek, hükümet kurma görevinin yarın Cumhurbaşkanı’na iade edilip edilmeyeceğine dair kararın verileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın