Kıbrıs

Süleyman Ergüçlü bugün son yolculuğuna uğurlanacak

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu eski çalışanlarından duayen gazeteci, Süleyman Ergüçlü 69 yaşında hayatını kaybetti. Süleyman Ergüçlü’nün zamansız vefatı başta ailesi olmak üzere sevenlerini yasa boğdu.

Bugün son yolculuğuna uğurlanacak olan Ergüçlü için saat 10:30’dauzun yıllar hizmet ettiği Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda, saat 10:45’te Kıbrıs Gazetesi önünde, saat 11:00’de ise Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nde tören yapılacak.

Ergüçlü’nün cenazesi öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’na defnedilecek.

Süleyman Ergüçlü eğitimini tamamladıktan sonra ilk olarak Türkiye’de, Anamur’da Kıbrıs’ın Sesi Radyosu’nda görev aldı, ardından önce Bayrak Radyosu daha sonra da Bayrak Televizyonu’nda görev aldı.

BRT Haber Merkezi’nde redaktör muhabir olarak görev yapan Ergüçlü bir süre de haber sorumluluğu görevini yürüttü.

1986’da BRT’den ayrılan Ergüçlü ardından çeşitli gazete ve ajanslarda çalıştı… Ülkenin ilk internet gazetesi “Kimgazet”i yayınladı.

1989’da, Kıbrıs Gazetesi’ni kuran ekibin içinde yer aldı ve ilk Yazı İşleri Müdürü oldu… Çeşitli dönemlerde Kıbrıs Medya Grubu’ndan ayrılarak başka medya kuruluşlarında çalıştı… Ergüçlü,BRTK Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanlığı görevlerini de yaptı.

Ergüçlü aynı zamanda “Seyahatname”, “Edebiyat” kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır.

Gazeteci-Yazar Süleyman Ergüçlü evli ve 3 çocuk babasıydı.

Bir yanıt yazın