Manşet

Taçoy: Kişilerle devlet arasında köprü kurmada uzmanlara önemli rol düşüyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Dünya Sosyal Hizmet Günü dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi personelini ziyaret etti.

Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Bölge Amirlikleri Sorumluluları ile bir araya gelen Bakan Taçoy, sosyal hizmet uzmanlarının sıkıntıları ile daireye bağlı kurumların ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Sosyal Hizmetler Dairesi personeli ile tanışmak, sıkıntılarını yerinde dinlemek istediğini kaydeden Taçoy, Daire personeline kısıtlı imkanlara rağmen özveriyle çalıştığı için çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

1983 yılından bu yana, her yıl Mart ayının 3. Salı’sının, “Dünya Sosyal Hizmet Günü” olarak, sosyal hizmet uzmanları ve emekçileri tarafından mesleki bir gün olarak kutlandığını kaydeden Taçoy, sosyal hizmet çalışanlarının mesleğine, insan onuruna yaraşır haklar ve çalışma koşullarına sahip olmasının önemine dikkat çekti.

Taçoy, sosyal hizmetlerin ihmal, istismar ve şiddet mağduru olan çocuk, kadın, LGBT, yaşlı ve engelli, gazi, şehit yakınları olmak üzere; psikolojik ve fiziksel bakımdan toplumun en sancılı kesimlerine hizmet veren, zor çalışma şartlarında, sürekli özveriyle hizmet vermeyi gerektiren, odağına insanı alan bir meslek olduğunu önemle vurguladı.

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin dezavantajlı grupları bir şemsiye gibi altında topladığını ve korumakla yükümlü olduğunu ifade eden Bakan Taçoy, sosyal hizmet uzmanlarına kişileri doğru yönlendirmede ve onlarla devlet arasında köprü kurmada önemli rol düştüğünü söyledi

Hasan Taçoy Sosyal Hizmetler Dairesi çalışanlarının Dünya Sosyal Hizmet Günü’nü kutlayarak Bölge Amirleri’ne hediye takdim etti.

 

Bir yanıt yazın