Kıbrıs

Talat:Duruşma için avukatların yeni hazırlıklarını takip etmeye devam edeceğiz

KKTC Cumhuriyet Meclisi Depremle ilgili Yargı Sürecini İzleme Komitesi Başkan vekili ve CTP Milletvekili Ongun Talat mahkemenin en önemli ara kararının herkesin heyecanla beklediği tutuklu sanıkların, tutuklu yargılanmaya devam etmesi kararı olduğuna dikkat çekerek, bunun dışında mahkeme huzurunda bir çok talep olduğunu söyledi.

Taraflar arasında sanıkların duruşmaya online sistemle katılmaları konusunda sık sık argümanlar yaşandığını ifade eden Talat, müşteki avukatlarının yüz yüzelik ilkesine aykırı olduğu iddiasında olduğunu, ancak mahkemenin bu yöntemle devamına karar verdiğini söyledi.

Mahkemenin bazı tutuklu olmayan sanıkların davaya devam etme zorunluluğunu ortadan kaldırıcı nitelikte bir karar verdiğine işaret eden Talat, bunun haricinde mahkemenin dosyanın yeni bir bilirkişi heyetine gönderilmesine karar verildiğini kaydetti.

Bununla ilgili hangi bilirkişi heyetine gönderileceği konusunda bir netlik olmasa da, uygun olan üniversitenin ilgili birimine gönderileceğinin ifade edildiğini aktaran Talat, bunun önemli olduğunu ve takip etmek gerektiğini vurguladı.

Talat, mahkemenin bir çok diğer taleplerle ilgili karar alındığını ve şimdiye kadar şikayetçi sıfatıyla davaya katılan ailelerin, katılan sıfatıyla davaya devam edecekleri yönünde bir karar alındığını söyledi.

Talat, bu kararla mahkemede sınırın, anne baba üzerinden çizildiğini, diğer akrabalıkların taleplerin uygun olmadığının söylendiğini aktardı.

Bundan sonraki süreçte mahkemenin delillerin bilir kişi raporlarıyla birlikte daha derin bir şekilde inceleme yönünde ilerleyeceğini ifade eden Talat, duruşma için avukatların da yeni hazırlıklarını takip etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın