Kıbrıs

Tatar:KKTC ile Türkiye etle tırnak gibi –

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Trabzon temaslarına başladı.

İlk olarak gazetecilere açıklama yapan Tatar, Trabzon’da bulunmaktan, duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KKTC ile Türkiye’nin etle tırnak olduğunu, yarım asırdır da KKTC’yi dünyaya tanıtmak, haklılığını ortaya koymak için Türkiye’nin desteğiyle büyük gayretler ortaya koyduklarını anlatan Tatar, Türkiye’ye de sürekli ziyaretler yaparak, özellikle gençlere Kıbrıs Türk haklının davasını anlattığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı KKTC’den Trabzon’a direkt seferlerin önemine de işaret ederek, Mart ayından itibaren direk uçuşların başlayacağına işaret etti.

2023’ün zor bir yıl olduğunu anımsatan Tatar, Türkiye’nin yeni yüzyılında, büyük Türk dünyasına olumlu katkılar sağlayacağını, KKTC’ye de bu gelişmelerin yansıyacağını kaydetti.Soruları da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tanınma çağrıları ve Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üyeliği ile iki devletli çözüm vizyonunun güçlendiğini söyledi.

Tatar, Kıbrıs sorunun temelinde egemenlik hakkı olduğunun altını da çizdi.Kıbrıs Türk halkı için 1974’ün dönüm noktası olduğunu ifade eden Tatar, şimdiki süreç de KKTC’yi güçlendirmenin çok önemli olduğunu, Türkiye ile ekonomik turizm tarımsal faaliyetler sanayi hizmetler sektörü inşaat bilim yolunda yapılan ilerlemelerin KKTC’nin zeminini güçlendirdiğini söyledi.

İsrail’in Gazze’ye saldırılar ile ilgili bir soru üzerine de Tatar, insanlık açısından tam bir dram yaşandığını kaydetti.

Benzer durumların Kıbrıs’ta da yaşandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Gazze saldırısından çıkarılan dersin Kıbrıs adasında mutlak surette barış ve huzur için iki ayrı devletin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğü olduğunu ifade etti.

Tatar, Kıbrıs’ta ancak İki devlet temelinde bir anlaşma olabileceğini de vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının sevgi ve saygılarını da ileten Tatar, Trabzonlu olan eski milletvekilleri Ahmet Zengin, Mustafa Gökmen, Mesut Genç, eski kaymakam Sinan Güneş, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, eski belediye başkanları Mehmet Demirci ile Arif Özbayrak ve Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek’in de selamlarını iletti.

Bir yanıt yazın