Kıbrıs

TC Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kıbrıs konusuna ilişkin konuştu: “Ada’nın huzuru, güvenliği ve refahı için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz”

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin konuşmasında, Kıbrıs konusuna da değindi.

Bakan Güler, Kıbrıs konusunda artık tek ve kesin çözümün uluslararası kamuoyunda da açıkça dile getirilmeye başlandığı gibi Ada’da iki ayrı devlet, iki ayrı halk olduğu gerçeğiyle hareket etmek olduğunu vurguladı.

Kıbrıs meselesinin, Kıbrıs Türk halkının meşru çıkarlarını ve güvenliğini teminat altına alacak şekilde bir an önce çözüme kavuşturulmasının öncelikli olduğunu belirten Güler, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesinin, olmazsa olmaz bir husus olduğunun altını çizdi.

Güler “Muhataplarımızı artık; miadı dolmuş, statükocu ve provokatif söylemleri bir kenara bırakarak konuya tarihi ve mevcut gerçeklere uygun, makul ve mantıklı bir şekilde yaklaşmaya davet ediyoruz. Milli meselemiz olan bu konuda, Kıbrıslı kardeşlerimizin meşru çıkarlarını her koşulda desteklemeye; garanti ve İttifak Antlaşmaları doğrultusunda Ada’nın huzuru, güvenliği ve refahı için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın