Kıbrıs

Temiz Girne Hareketi:Hedef temiz bir Girne yaratmak

Girne İyilik Gönüllüleri ülkenin kanayan yaralarından biri olan çevre kirliliği sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla inisiyatif oluşturarak “Temiz Girne Hareketi” ne hayat verdi.

Girne bölgesindeki kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri, okullar ve gönüllülerin yer aldığı Temiz Girne Hareketi, ilk olarak 27 Eylül Çarşamba günü bir çalıştay düzenliyor.

Evkaf İyilik Gönüllüleri Girne Sorumlusu Oya Kutsal, çevre sorunlarının ülkenin uzun yıllardır en ciddi sorunlarından olduğunu belirterek, kurum kuruluş , sivil toplum örgütleri ve okulların işbirliğine rağmen ülkede bu konuda önemli bir ilerleme kaydedilemediğini dile getirdi.

Temiz Girne Hareketi’nin amaçları hakkında bilgi veren Oya Kutsal, hedeflerinin Girne’den başlatılan bu hareketi başarıya ulaştırarak, ülke geneline yaymak olduğunu kaydetti.

Temiz Girne Hareketi kapsamında ilk olarak 27 Eylül Çarşamba günü paydaşların katılımıyla bir çalıştay düzenleneceğini dile getiren Oya Kutsal, çalıştay kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Proje için yola çıkarken , tüm dünyayı araştırdıklarını ve çevre kirliliği sorununun , dünya sorunu olduğunu bir kez daha gördüklerini dile getiren Kutsal, bu konuda 1968 yılında bir mücadele başlatarak bugün dünyanın en temiz ülkeleri arasına girmeyi başaran Singapur’u rol model aldıklarını ifade etti.

Girne’de nufüsun 32 bin olarak göründüğünü ancak gerçek nüfusun , 120 bin üstünde varsayıldığını , gerçek nüfusun bilinmemesi nedeniyle , belediyenin ekipman , personel ve bütçesinin yetersiz kaldığını dile getiren Kutsal, bu harekette, Çevre Dairesi’nin yasalarıyla hareket edeceklerini kaydetti.

Proje kapsamında Çevre Dairesi’yle birlikte hareket edeceklerini ve yaptırımı yüksek olan Çevre Dairesi’nin mevcut yasalarını uygulayacaklarını dile getiren Oya Kutsal, bu yasaların uygulanabilmesi için vatandaşın yazılı ihbar yapmasının şart olduğunu vurguladı.

27 Eylül Çarşamba akşamı Oscar Resort Otel’de gerçekleşecek çalıştayla , yol haritası belirlemeye çalışacaklarını kaydeden Kutsal, ilk etapta hayata geçirmeyi hedefledikleri çalışmalar hakkında da bilgi verdi.BRT

Bir yanıt yazın