Manşet

Töre: İta amiri olarak stenograflara gerekli uyarıyı yaptık, yapacağız

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, ‘de  soruları yanıtladı.

Meclis’te yaşananların hatırlatılması üzerine Töre, dünyanın hiçbir yerinde Meclis Genel Kurulu devam ederken stenografların iş bırakma gibi bir hakkı olmadığını söyledi.

Töre, İçtüzük’ten kaynaklı bazı hata ve eksikliklerin giderilmesi ve yasal mevzuatın gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Zorlu Töre, konuyla ilgili Anamuhalefetin de yardımcı olması gerekirken, fırsatçılık gözlemlediğini, dışarıdaki eylemcilerle anamuhaletin birlikte hareket ettiği görüntüsünün hoş olmadığını kaydetti.

Töre, Meclis Genel Kurulu’nun devamlılığını sağlamanın görevi olduğunu, ita amiri olarak, stenograflara yapılan görev bırakma çağrısını doğru bulmadığını, gerekli uyarıyı yaptıklarını, savcılıktan görüş de istediğini açıkladı.

Anamuhalefetin zaman zaman üslubunun nezaket kuralları dışında olduğunu belirten Töre, “Burası miting alanı değildir, dağbaşı değildir. Burası bana da ait değildir. Demokrasiyi zedelemeyelim. Aşağılamayalım. Hepimiz konuşmalarımızda dikkatli olalım ” dedi.

Ülkenin elektriksiz bırakılmasının da halka ekonomik, sosyal açıdan zarar verdiğini kaydeden Töre, “Kasıtlı gibi görüntüsü var. Ülkeye bu şekilde hizmet verilemez. Sağduyu lazım” diye konuştu.

Erken seçim ve ara seçimle ilgili soru üzerine Töre, “ Bu konuda hükümet ve anamuhalefet bir ortak anlaşma yapabilir tek vekil için gidilsin diye. Öyle ümit ediyorum ki, Haziran Sonu bir vekil için ara seçime gideriz. Daha seçim olalı bir yıl oldu. Arada Siyasi istikrarsızlık oldu ama Üstel Hükümeti de kurulalı daha 1 yıl. Seçim ertelenmemeli. Ara seçimde 1 vekil için sandığa gidilmeli” dedi.

 

Bir yanıt yazın