Kıbrıs

Töre: Rumlar Kıbrıslı Türkleri azınlık olarak görmeye devam ediyor

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Rum Yönetimi’nin Kıbrıslı Türkleri azınlık olarak görme düşüncelerinin devam ettiğini söyledi.

Ada Tv’de katıldığı bir programda soruları yanıtlayan Töre, Bahreyn’de düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik Toplantısında KKTC bayrağının konulmasına Rum tarafından gösterilen tepkileri anımsatarak bayrağın temsiliyetinin hazmedilemediğini söyledi.

Rum tarafının bu tavırlarının olası bir anlaşmada masaya nasıl oturacaklarının da belirtisi olduğuna değinen Töre, Kıbrıslı Türkleri azınlık olarak görme düşüncelerinin devam ettiğini kaydetti.

Rumların amacının Kıbrıs meselesini bir Avrupa Birliği meselesi haline getirmek olduğunu ifade eden Töre, Kıbrıs meselesinin bir Türk-Yunan sorunu olduğunu ve başka faktörlerin de devrede olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulundaki “KKTC’yi tanıyın” çağrısı ile Türk Devletleri Teşkilatındaki gözlemci üyelik ve Ankara’da yapılan toplantıdaki temsiliyeti son derece önemli bulduklarını ifade eden Başkan Töre, yakın bir gelecekte KKTC’nin bazı ülkeler tarafından tanınmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Bir yanıt yazın