Kıbrıs

Töre’den TBMM Başkanı Kurtulmuş’a teşekkür

Töre’den TBMM Başkanı Kurtulmuş’a teşekkürTöre’den TBMM Başkanı Kurtulmuş’a teşekkür

Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’un Kazakistan ve Özbekistan’da gerçekleştirdiği resmi temaslarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasının artırılması çağrısından dolayı teşekkür etti.

Töre, açıklamasında Türk Milletinin milli davası olarak nitelendirdiği Kıbrıs davasının Anavatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet yetkilileri tarafından bütün platformlarda dile getirilmesinden büyük bir memnuniyet ve gurur duyduklarını belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’un gerçekleştirdiği temaslarda Kıbrıs Türk halkının dünyada hak ettiği yeri alması konusunda dile getirdiği söylemleri selamladıklarını ifade eden Töre, Anavatan Türkiye’nin her şart ve koşulda KKTC’nin yanında olmasının halkımıza moral ve güç verdiğini dile getirdi.

Töre, bu yolun Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yürüneceğine işaret ederek, “En büyük güvencemiz Anavatan Türkiye’dir.Bu dayanışma ruhu ile Türk Devletleri içerisinde , Türk Milletinin parçası olarak yerimizi alacağımıza inanıyorum” dedi.

(FG)

Bir yanıt yazın