Kıbrıs

Töre:Hükümet yasalar konusunda iyi çalışmıştır. Yeni dönemde de parlamentonun daha çok çalışması gerekir

Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre BRT’de ‘17.Saat’ programına konuk oldu ara seçim ve meclis çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Töre, ara seçimde milletvekili seçilen Sami Özuslu’nun 13 Temmuz’da ant içmesi için Meclis Genel Kurulu’nun olağanüstü toplanacağını ifade etti.

Meclis’in çalışmalarına değinen Töre, Meclis’in nisap sorunu yaşamadan bir dönemi kapattığını belirterek, muhalefetin tepkisine rağmen ciddi birçok yasanın da Meclis’ten geçirildiğini anlattı.

Töre, “Hükümet yasalar konusunda iyi çalışmıştır dersini yapmıştır. Nisaba takılmadan çalışmalarını sürdürmüştür” dedi.

Meclis’in Ekim ayının ilk iş gününde açılacağını ve komitelerin çalışmalarını sürdüreceğini aktaran Töre, ivediliği alınan yasaların komitelerde görüşüleceğini rutin işlerin yanısıra yaz aylarında da çalışmaların süreceğini hatırlattı.

“Bizim boş geçirilecek bir zamanımız yok” diyen anamuhalefet partisinin eleştirilerine de yanıt veren Töre, “Sayın Erhürman’ın samimi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü işbirliği yapalım denildiğinde sürekli muhalefet yapılıyor. İşbirliğinden kaçınılıyor” ifadelerini kullandı.

Zorlu, Töre, yeni dönemde parlamentonun daha çok çalışması gerektiğini belirterek, hem hükümetin hem de muhalefetin daha iyi çalışması gerektiğini ifade etti.

Töre, “İyi bir dönem geçirmek istiyoruz. Daha çok yasa çıkarmak eleştirilere kulak verilmesini sağlamak sonuç üretmek elbette hedefimizdir. Halkın en fazla göz önünde bulunan kurumu olarak çok daha fazla dikkat etmemiz gerekir.” dedi.

BRT

Bir yanıt yazın