KıbrısManşet

“Trafik çilesi” değil, “trafik kaosu”

 

Okulların açılmasıyla birlikte trafik, günün her saatinde yeniden vatandaşa işkence yaşatmaya başladı.

Bir türlü çözüm bulunamayan trafik sorunu ülkeyi kilitlemeye devam ediyor. Mevcut yollar trafik yükünü karşılamıyor. Yapılan çevre yolları yetersiz.

Projelerde sonuç yok

Yetkililer tarafından birçok proje çalışması yapıldı. Fakat sonuç alınamadan rafa kaldırıldı. Alt geçit, üst geçit, yön düzenlemesi gibi alternatiflerin tek çare olduğu sisteme geçilmesi için acilen sıkı bir çalışma yapılması gerekiyor.

Bir çok kazaya da neden olan trafik çilesinin vatandaşa da etkisi büyük. Sinirler geriliyor, ulaşım güçlüğü yaşanıyor, tartışmalar, kazalar meydana geliyor.

Ne başkentin ne de diğer ilçelerin mevcut yolları, trafik yükünü karşılayacak durumda değil. Sistem artık kaldırmıyor. Kavşakların yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Ev-iş güzergahı ayni ilçe sınırları içerisinde bulunan vatandaş, işine gidebilmek için evinden 1 saat önceden çıkıyor, fakat yinede işine geç gidebiliyor.

Başkentteki trafik, hem zaman kaybına, hem bu pahalılık ve fahiş fiyatlarla akaryakıt israfına, hem de hava kirliliğine yol açıyor. Bu durumun ülke ekonomisini de olumsuz etkiliyor. Geride kalan yıllarda her eve bir araç düşerken, şimdi her bir bireye bir araç düşüyor.

Gemilerce araç geliyor…

Ülkede her geçen gün onlarca yeni araç plakalanıyor. Hali hazırdaki araçlar da sürekli el değiştiyor. Kısacası yüzlerce araç ülkeye giriyor, ama çıkmıyor. Eğer önlem alınmaz, projeler geliştirilip hayata geçirilmezse 5-10 yıl sonraki zaman diliminde trafikte daha da çok ızdırap, eziyet kaçınılmaz hale gelecek ve artık bir çözümü de kalmayacak.

Bir yanıt yazın