Kıbrıs

Transfer iptali konusunda Törehan’dan dikkat çeken açıklamalar

 

KTFF’nin aldığı Burak Koçer transferinin iptal kararı ve ardından yapılan açıklamalar sonrasında geri adım atmayan Miracle Değirmenlik Spor Kulübü Başkanı Hakan Törehan dün yeni açıklamalarda bulundu.

Törehan, KTFF’nin diktatörlükle yönetilen bir mafya olduğunu yinelerken, bu kararla Göçmenköy’ün sebepsiz zenginleştiğini ve ortada karşılıksız bir çek olmadığını belirterek, ilgili çek sahibi Ezel Kaynak tarafından da tüm taraflara hukuksal sürecin başlatılacağını belirtti.

Miracle Değirmenlik’in sezon başında Göçmenköy’den 51 bin stg karşılığında kadrosuna kattığı ve şu ana kadar 41 bin stg ödemenin yapılmış olmasına rağmen Göçmenköy’ün şikayeti üzerine, ödemenin tam yapılmadığı gerekçesiyle KTFF, bu transferi iptal ederek oyuncunun bedelsiz eski takımına geri dönmesi kararını üretmişti.

Alınan bu karar doğrultusunda, çılgına dönen Miracle Değirmenlik cephesi ve kulüp Başkanı Hakan Törehan, haksız bir karar verdiğini düşündükleri KTFF’yi eleştirmişti.

Miracle Değirmenlik Başkanı Hakan Törehan’ın son açıklamaları şu şekilde;

“Biz sizin gibi, gençlere zarar verecek vicdana sahip değiliz, bu yapılan dikatörlüğün göstergesidir.

Sertoğlu’nun yaptığı açıklamanın dozajı, kendi diktatörlüğünü, kendi umursamazlığını gösterir. Dediği doğrudur, liglerden çekilemeyiz. Çekilemeyiz çünkü onlar kadar gençlere zarar verecek vicdana sahip değiliz. Şu dediği de doğrudur, biz Değirmenlik kulübü olarak mahkemeye gidemeyiz. Çünkü ilgili tüzüğünde yargı yolunu dahi kapatan bir tüzükle yönetmeye çalışıyorlar kulüpleri. Bu da tam olarak diktatörlüğün göstergesidir. Değirmenlik Spor Kulübü mahkemeye gitmeyebilir ama Pazartesi günü itibariyle Hasan Sertoglu dahil bu kararın altına imza atan tüm yönetim kurulu üyelerine ve de tüm taraflara, mağdur olan Ezel Kaynak yargı yolu açık şekilde bütün davalara başlayacaktır.

Konu çek ise çekle ilgili yasaya bakılır, çekin dönmesi diye bir şey yoktur. Nedeni şu;

KTFF’nin yayınladığı ilgili evrakta, “ilgili çeklerden herhangi birinin geri dönmesi ve/veya toplamda ödenmemesi durumunda” diyor. Çekin dönmesi ne demektir? Eğer mevzu bahis konu bir çek ise, çeki yöneten kanuna yani KKTC Poliçeler Yasası’na bakılır, başka bir şeye bakılmaz. İlgili evraktaki cümleden ne anlaşıldığı değil mevzuatın ve hukuğun o ilgili çekle alakalı ne yazdığına bakarsın. Bu teknik bir konudur. Bu duruma karşı göreceli davranılamaz. Poliçeler kanununda bir çekin dönmesi diye bir şey yoktur. Kanunda onure edilmemiş çek ve karşılıksız çek var olarak iki tip çek vardır. Bununla ilgili poliçeler kanununda başka bir madde yoktur. Ortada karşılıksız çek diye bir şey yok, o süre daha dolmadı. Onure edilmemiş çek, kendilerinin madde 19’da bahsettiği karşılıksız çek ise eğer, o da şu şekilde gerçekleşir;

İlgili çek bankaya ilk kez ibraz edilir ve bankaya ibraz edildiğinde yetersiz bakiye mevcudu bulunursa eğer ki bu karşılıksız çek demek değildir. Çek sahibine 14 iş günü süre verilir. 14 iş günüden önce bu çeki takasa sokamazsın. Ancak bu süreç sonunda çeki takasa sokabilirsin. Ve bu süreç sonunda eğer çek ödenmez ise banka buna karşılıksız çek der.

Kısacası ortada karşılıksız bir çek söz konusu değildir. Çekin karşılıksız çıkabileceği günün süresi de 10 Ocak 2023’tür yani daha tarihi gelmedi. İstedikleri bankadan bu yazıyı, bilgiyi alabilirler.

Elimizde dekont var, biz parayı koyduk onlar fırsatçılık yaptı, Göçmenköy sebepsiz zenginleşti.

İşin en komiği ve en acısı ise diyorlar ki, Ezel’i aramışlar ve ulaşamamışlar. Çeki bankaya götürdükleri gün İş Bankası’ndan bu parayı hesaba Ezel aktarmış. Bununla ilgili elimizde dekont da var. Yani biz paramızı koyduka ancak siz fırsatçılık yapmaya çalıştı. Adamı beklemediler. Bu nedenle Göçmenköy kulübü sebepsiz zengizleşmeye uğramıştır ve bununla ilgili de Değirmenlik kulübü hukuki savaşı verecektir.

Kısacası, karşılıksız çekin karşılığı budur, bunun da süresi dolmamıştır. Siz mafyasınız, diktatörsünüz. Tüzüklerinizde de istediğiniz gibi at koşturup, biz mahkemeye gidemeyiz maddesiyle yönettiğiniz bu organda bunları yaptınız. Halkı artık kandırmayın, gençlerin emeklerini yemeyin. Ezel Kaynak, Pazartesi günü sizin bu kararınızı ve açıklamalarınızı ezmeye geliyor.”

 

Gerçek -Kaynak-

Bir yanıt yazın