KıbrısManşet

Tüm ülkede genel internet sıkıntısı yaşanıyor

Ülkemizde uzun zamandır yaşanan ve alt yapı eksikliğinden kaynaklanan internet sorunu bir türlü çözülemedi. Wifi, adsl ve mobil generation internet hizmeti kullananlar tam anlamıyla memnun değil. Dünya 5G’yi konuşurken, sağlıklı fiber optik yapının bile bulunmadığı ülkemizde, bu yüzyılda bile hali hazırda yaşanan internet sıkıntısı devam ediyor.

Evlerinde, iş yerlerinde ve telefonlarında internetin sağlıklı çalışmaması nedeniyle bir çok kullanıcının gündeminde olan verimsiz internet hizmeti, vatandaşların aylık faturalarına yansıtılırken veya paketler halinde belirli kotalarla alınırken yüksek maliyetlere mal oluyor. Ülkemizde yaşayanlar tarafından hiç bir zaman memnuniyet uyandırmayan internet hizmetleri ne zaman düzelecek diye merak ediliyor.

İNTERNET PAKETLERİ ÇOK DAHA HIZLI TÜKENİYOR

Akıllı telefon kullanıcıları, telefonlarına yükledikleri internet paketlerinin 2 ay öncekinden çok daha hızlı tükendiğini belirtiyor. Eğer bir zam yapıldıysa vatandaşların neden bilgilendirilmediğini merak edenler, kulaktan kulağa gezen duyumlar ve 3 kişinin haberinin olacağı çok küçük çapta zam duyuruları yapılmasından rahatsız. Vatandaş genelde zam haberini paket veya kontür yükleyeceğinde veya faturasına ödeme yapacağında öğreniyor.

Şu an kullanılan internet paketleri 2 ay önce kullanılandan 3 kat daha erken bittiği konuşuluyor. Operatörlerin 500MB, 1GB, 2GB, 5GB, 10GB, 20GB gibi paketler sundukları vatandaş durumdan şikayetçi. Kim tarafından en son ne zaman denetlendiği veya sisteminin kontrol edildiği merak edilen kotalarda, 100 TL ödeyen bir vatandaş, 10GB interneti 25 günde harcıyorsa, ayni tüketim şekli ile ayni kotayı, tasarruf yapmasına çalışmasına rağmen şimdilerde 1 hafta kullanabiliyor. Peki bu kullanım süresi 1 saate düşerse bunu kimse denetlemeyecek mi? gibi sorular gündemi daha uzun zaman meşgul edecek gibi…

ÇEKİŞ GÜCÜ GENELDE YOK DENECEK KADAR AZ

Ülkemizde yerel olarak temsilciliği bulunan ve bir çok iletişim merkezi ile hizmet veren 2 adet gsm operatör şirketi bulunuyor. Vatandaşın telefonuna gelen hizmet tatmin edici bulunmazken, bunun alt yapı ve yatırım eksikliği mi yoksa internetin bazı bölgelerde vericilerden dolayı daha verimsiz çalışmasından mı kaynaklandığı bilinmemesi ile birlikte, ülkenin hemen her bölgesinde günün her saati ayni sorun yaşanıyor.

Bir yanıt yazın