Türkiye

Türk dünyası depremzedeler için seferber oldu…KKTC’nin TDT gözlemci üyesi olarak ilk iki günde yaptığı katkılar kayda geçti

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev ile görüştü.

Oktay, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Merkez Binası’ndaki görüşmede, afetin büyüklüğüne, etkilerine ve depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgileri paylaştı.Ömüraliyev ise TDT üyesi ve gözlemci ülkeler tarafından Türkiye’ye gönderilen yardımlara değinerek, TDT’nin, ihtiyacı olanların desteklenmesine yardımcı olmak ve sağlanan yardımların etkili ve hedefe yönelik olmasını sağlamak için AFAD ile yakın işbirliği içinde çalıştığını ifade etti.

Ömüraliyev, Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 8 şubat itibarıyla arama kurtarma çalışmaları ve depremin yaralarının sarılması için yaptığı katkıları sıraladı.

Buna göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sivil teşkilatı, ordu, polis, itfaiye görevlilerinden oluşan 249 kişilik arama kurtarma ekibi ve 8 adet özel donanımlı araç ile 70’in üzerinde sağlık görevlisini deprem bölgesindeki çalışmalar için Türkiye’ye gönderdi.

Soğuk havaya dayanıklı çadırlar, dış ve iç mekan ısıtıcıları, uydu iletişim ekipmanları ve insani yardım yüklü yaklaşık 82 tır, depremden etkilenen bölgelere sevk edildi.

Kıbrıs Türkleri, 8 Şubat itibarıyla 8,5 milyon Türk lirası bağışta bulunurken, etkilenen bölgelere toplam 132 mobil vinç, kaynak makinesi, buldozer ve iş makinesi sevk edildi. 100’den fazla KKTC‘li arama ve kurtarma gönüllüsü, deprem bölgesine gitti. 1800 gönüllü ise KKTC‘de insani yardımların toplanmasına ve sevk edilmesine yardımcı oldu.

Bir yanıt yazın