Türkiye

Türkiye’de Kuzey Marmara Otoyolu’nda zincirleme trafik kazası oldu . 10 kişi öldü, 61 kişi yaralandı

Bugün Türkiye’de meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti,Kuzey Marmara Otoyolu’nun Sakarya mevkiinde meydana gelen ve 7 aracın karıştığı kazada 61 kişi de yaralandı.

Türkiye Kuzey Marmara Otoyolu’nun İstanbul yönü Taşkısığı mevkisinde, Giresun’daki cenaze töreninden dönenleri taşıyan otobüsün de aralarında olduğu 3 otobüs ve 1 tırın bulunduğu 7 araç yoğun sis nedeniyle zincirleme kaza yaptı.

Kazada 10 kişi hayatını kaybederken 61 kişi de yaralandı. Yaralıların 10 farklı hastanede tedavi altına alındığını belirtildi.
Olay yerine giden ekipler, yoğun sisin etkili olduğu bölgede araçları yoldan kaldırmak için çalışma yürüttü.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü dile getirerek “Sürücülerimizi daha dikkatli olmaya, trafik kurallarına riayet etmeye çağırıyorum.” dedi.

TC Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup bir cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde 3 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan kazaya karışan araçlardaki 6 sürücü gözaltına alındı.

Bir yanıt yazın