DünyaManşetTürkiye

Türkiye’den Schengen vizesi başvurularına ret oranı neden arttı?

Birçok Schengen ülkesinin Türkiye’den başvuruları reddetme oranları 2019’a kıyasla iki katına çıkmış durumda. Estonya, Finlandiya, Fransa ve İsviçre dışişleri bakanlığı yetkilileri, ret oranlarının neden arttığı konusunda euronews Türkçe’ye açıklamalarda bulundu.

Türkiye’den yapılan Schengen (Şengen) vize başvurularına yönelik ret oranlarında en ön sıralarda yer alan Finlandiya Dışişleri Bakanlığı, euronews Türkçe’ye gönderdiği yazılı açıklamada, bunun ‘politik bir sorun olarak görülmemesi gerektiği’ görüşünü savundu.

Türkiye’den yapılan Schengen vize başvurularını en fazla reddeden ülkelerden olan Estonya, Finlandiya, Fransa ve İsviçre dışişleri bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili sorularına cevaben euronews Türkçe’ye yazılı açıklamalarını iletti.

Schengen vize başvurularına ret oranlarında artış
Birçok Schengen ülkesinin Türkiye’den başvuruları reddetme oranları 2019’a kıyasla iki katına çıkmış durumda.

Başvuruları reddedilenlen arasında belgeleri tam olanlar, daha önce Schengen bölgesine seyahat etmiş olanlar ve iş insanlarının da bulunması sorunun büyüdüğüne işaret ediyor.

Estonya: Sorun belgelerin güvenilirliği

Anadolu Ajansı’na göre Türkiye’den 2022’de Estonya’nın Ankara Büyükelçiliğine Schengen vizesi için 1517 başvuru yapıldı. Bu başvurulardan yüzde 52,1’i reddedilerek 786 kişiye vize verilmedi. Bu da Estonya’nın her iki başvurudan birine vize vermediğini ortaya koyuyor.

Estonya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, vize başvurusunda bulunurken sunulan belgelerin güvenilirliğine dikkat çekti.

Açıklamada şöyle denildi:

“Burada sorun, vize başvurusunda bulunurken sunulan seyahatin amacını kanıtlayan belgelerin güvenilirliği. Bir de varış yerinin başka bir Schengen ülkesi değil Estonya olduğundan şüphe duyulması

Bir yanıt yazın