Kıbrıs

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Zafer Bayramı’nı resepsiyonla kutladı…Büyükelçi Feyzioğlu: TC ve KKTC Doğu Akdeniz’de ilelebet yaşayacak

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun ev sahipliğinde büyükelçilik bahçesinde düzenlenen resepsiyona Cumhurbaşkanı Ersin Tatar , Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Sabahattin Kılıç, askeri erkan ile çok sayıda davetii katıldı.

Respsiyonda konuşan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, yüce Türk milletinin bağrından çıkan şanlı ordunun 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zafere ulaşmasının haklı onurunu bir kez daha yaşadıklarını söyledi.

Feyzioğlu Ağustos ayının Türk tarihinde zaferler ayı olarak bilindiğini kaydetti.

Büyükelçi Feyzioğlu, “1922’nin Ağustos’unda ise Dumlupınar’da anadolunun ilelebet milletimize ait olduğunu bir kez daha kanıtladık. Bu destansı zafer kurtuluş savaşımızın kesin bir askeri sonuca ulaşmasını sağlamakla kalmadı. Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yol başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde açıldı, bu yıl Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını hep birlikte coşkuyla kutluyoruz” dedi..

Feyzioğlu, “Bu yıl Türkiye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye yüzyılını da coşkuyla kutlamaktayız. Herkes bilsin dünyanın en sıcak ve en kritik bölgesinde Türkiyesiz bir oyun artık kurulamaz. Herkes bilmelidir ki doğu akdenizde ilelebet yaşayacak bağımsız egemen iki türk devleti vardır. Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti.. İki devlet tek millet. Her zaman her koşulda sonsuza dek birlikte yaşayacaktır.. talihsiz bir ağustos günü sevr anlaşmasının imzalandığını da asla unutmayacağız. Unutmayacağız ki tarihin bu kara sayfası tekerrür etmesin” dedi.

Milli mücadelede kutsal vatan topraklarından türk milletinin sökülüp atılamayacağını vurgulayan Feyzioğlu, vatan üzerinde asla boyunduruğu kabul etmeyeceklerini bunun dünyaya 30 Ağustos zaferiyle ispat edildiğini söyledi

Feyzioğlu, “Ne tesadüftür bu cennet adanın kapıları da türk milletine 1571’in ağustos ayında açılmışt, 1974’ün ağustos ayında ise mehmetçiğimiz ve mücahidimiz, bu kez kıbrıs türkünün vatanından koparılamayacağını tüm dünyaya kanıtladı. Yeni sevr girişimleri karşısında da duruşumuz ve kararlılığımız aynı olmuştur ve olacaktır” dedi.
Konuşmasında bu yıl yaşanan büyük deprem felaketlerine de değinen Feyzioğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devletimiz ve milletimiz tek yürek oldu. Depremde kaybettiğimiz tüm canlarımızı ve meleklerimizi rahmetle anıyorum” dedi.
Feyzioğlu, 30 Ağustos başkomutanlık meydan muharebesi zaferinin 101’inci yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman askerlerimizi, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı ve Kıbrıs Türk Toplum Lideri Dr. Fazıl Küçük’ü minnetle yad etti.. Feyzioğlu, “Tüm şehitlerimizle ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun, ne mutlu türküm diyene..” dedi.BRT

Bir yanıt yazın