Kıbrıs

UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Hasipoğlu mesajında “15 Kasım 1983 tarihi, Kıbrıs Türk halkının hep gurur ve onurla kutlayacağı varoluş ve özgürlük mücadelesini devlet kurarak taçlandırdığı tarihi bir gündür” iafdelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlük hakkını kullanarak 20 Temmuz 1974’te adaya askeri müdahalesiyle inşa edilen özgürlük yolunun KKTC‘nin kurulmasıyla ölümsüzleştiğini kaydeden HAsipoğlu Kıbrıs Rum Yönetiminin hala, tek hedefinin Kıbrıs Türk toplumunu 1974 öncesine döndürmek olduğunu kaydederek, Kıbrıs Türkünün asla tahakküm altına girmeyeceğini, özgürlüğünden ve egemenliğinden asla taviz vermeyeceğini belirtti.

Hasipoğlu mesajında , Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM 77. Genel Kurulunda “KKTC“ni tanıyın çağrısı” ile Türk Devletleri Örgütünün KKTC’yi gözlemci üye yapması, devletimizin uluslararası alanda seviyesinin yükselmesi anlamında dönüm noktaları olduğunu vurgulayarak,bbundan sonra da egemen eşitlik ve uluslararası eşit statünün elde edilmesi için mücadeleye devam edeceklerine vurgu yaptı.

 

Bir yanıt yazın