KıbrısManşet

UBP-HP’DE GİZLİ GÖRÜŞMELER

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar uhdesinde gerçekleştirilen hükümet kurma çalışmalarının önümüzdeki hafta netleşmesi bekleniyor. Dün akşam saatlerinde Sucuoğlu ile Özersay’ın kendi aralarında görüşme gerçekleştirdiği bilgisine ulaşıldı.

Yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ilerki günlerde UBP-HP hükümeti oluşumu olabileceği, Sucuoğlu’nun partisinden son kez yetki isteyeceği, yetkiyi aldıktan sonra Özersay ile başbaşa ve anlaşma sağlanacak olursa ilerki evrede hızlıca heyetler arası görüşme gerçekleştireceği bilgisine ulaşıldı.

Ulusal Birlik Partisi ile Halkın Partisi hükümet oluşumunda 24+3 toplam 27 vekil yapıyor. Bu durumda zaman zaman Meclis’te nisap sorunu yaşanabilir. Bu konuda muhalefetin Meclis’te ülkeyi kaosa sürükleyici davranışlarda bulunmamasına ricada bulunulacak. Bu oluşumda 27 vekille güven oyu alabilecek olan hükümete, Demokrat Parti’nin dıştan destek vereceği bilgisine de ulaşıldı.

UBP içindeki bir kaç dargınlığın, güven oyuna katılmamazlık edip, partiyi ve ülkeyi kaosa ve bölünmeye sürükleyebileceği öngörülmüyor.

Bilindiği üzere Kasım ayında kurulan UBP-DP-YDP hükümeti kurulmadan önce, UBP ile HP aralarında mutabakat sağlamış, ama Sucuoğlu ani bir kararla DP ve YDP ile hükümet kurmuştu. Yine Şubat ayında ikili hükümet modeli üzerinde anlaşılmış, Özersay bir yandan hükümet modeli ile ilgili açıklamalar yaparken, diğer yandan Sucuoğlu, UBP-DP-YDP hükümetini açıklamıştı.

Bilindiği üzere Özersay, UBP kanadına dur durak bilmeyen ağır eleştirilerde bulunduğu için UBP tabanı tarafından koalisyon ortağı olarak anılmak dahi istenmiyor.

Bir yanıt yazın