Kıbrıs

Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği’nin 15’inci Temsilciler Kurulu Toplantısı 9-14 Temmuz tarihlerinde Kazakistan’da yapıldı

Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği’nin 15’inci Temsilciler Kurulu Toplantısı 9-14 Temmuz tarihlerinde Kazakistan’da yapıldı.

Kıbrıs Türk Memur Sendikası yetkililerinin katıldığı toplantıda, alınan KKTC’nin 40’ıncı Kuruluş Yıl dönümü kapsamında “Kıbrıs Türklüğünün Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir konferansın yapılması kararı da alındı.

Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği’nin 15’inci Temsilciler Kurulu Toplantısı 9-14 Temmuz tarihlerinde Kazakistan’da yapıldı.

Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği Genel Başkanı, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan Başkanlığında gerçekleşen toplantıyaTürkiye, KKTC, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbeycan, Kuzey Makedonya, Romanya ve Özbekistan katıldı.

Toplantıda, üye sendika MEMUR-SEN’i Genel Başkan Akın Manga ve Mehmet Usanmaz temsil etti.

MEMUR-SEN Genel Başkanı Akın Manga tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantı neticesinde 15 maddelik tavsiye kararı ile 7 maddelik karar sonuç bildirgesinde yer aldı.

Akın Manga, Bu kararlar arasında, en önemlilerinin, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkeler arasında, diploma denkliklerinin sağlanması amacıyla, ortak eğitim programları ve güncel müfredat çalışmalarının sağlanması olduğunu kaydetti.

Manga, ayrıca, KKTC’nin 40’ıncı Kuruluş Yıldönümü kapsamında, 11-12 Kasım tarihlerinde, “Kıbrıs Türklüğünün Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir konferansın yapılmasının ve Kıbrıs tarihi ve kültürüne yönelik hazırlanacak eserlerin tanıtımının gerçekleştirilmesi kararının alındığını belirtti.

Bir yanıt yazın