Kıbrıs

Üreticiyi korumak için ada sathında planlama yapılması gerekiyor –

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Lefke’de narenciye üreticileriyle bir araya geldi ve yaşanan sorunları dinledi, çözüm önerilerini paylaştı.

Yeşilyurt bölgesindeki üreticilerle bir araya gelen CTP heyeti, ardından Gaziveren ve Doğancı’daki üreticilerle buluştu. CTP heyeti ayrıca, bölgede dalında kalan mandoraların olduğu bahçeleri de gezerek üreticilerin sorunlarını yerinde tespit etti.

Erhürman ziyaretinde, narenciye üreticilerini vektör böcekten koruyabilmek için Güney Kıbrıs ve Avrupa Birliği ile istişare kurulup ada genelinde bir planlama yapılması gerektiğini belirtti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye arasında imzalanan taahhütnameye göre, 15 bin ton mandora ihracatının onaylandığını ancak bu rakamın tüm ihracatçıların görüşünü yansıtmadığını ifade eden Erhürman, bu konuda Türkiye yetkilileriyle yeniden görüşme yapılması çağrısında bulundu.

Tufan Erhürman, Bakanlar Kurulu bir an önce toplanıp karar alması ve bahçelere girerek doğru tespiti yapmasını da istedi.

Bir yanıt yazın