Kıbrıs

Üstel: Yolun bitmesi için süratli bir çalışma yürütülüyor

Girne – Alsancak anayolu üçüncü etap yol çalışmalarında yaşanan kavşak genişletme sorunu Başbakan Ünal Üstel’in girişimleri ile çözüldü.

Çember yapılacak bölgedeki teknik sorunlar bölge halkı ile biraraya gelinerek aşıldı. Yolun önümüzdeki 4-5 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Başbakan Ünal Üstel, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve Lapta – Alsancak – Çamlıbel Belediyesi başkanı Fırat Ataser ile bölgede inceleme yaptı.

Vatandaşın katkısı ile çember yapımı için gerekli çalışmaların tamamlandığını söyleyen Belediye Başkanı Ataser, başta Başbakan Üstel ve Ulaştırma Bakanı Arıklı olmak üzere katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Bakan Arıklı ise Girne -Alsancak yolunun en önemli sorunlarından birinin bu kavşakta yaşanan sıkıntı olduğunu belirterek, Başbakan Üstel ve Belediye başkanı Ataser’in girişimleri ile bu sorunun giderildiğini kaydetti.

Başbakan Üstel,Girne-Alsancak anayolu üçüncü etap çalışmaları çerçevesinde yolun Lapta oteller bölgesine kadar çift şerit gideceğini söyledi.

Orta refüjlerin ışıklandırılıp, kaldırımların yapılacağını belirten Üstel güvenli sürüş için yol düzenlemelerinin ele alındığını anlattı.

Üstel “uzun süredir devam eden Alsancak ve Lapta girişlerinin düzenlemesi ile ilgili gerek teknik dairelerimizin gerekse ilgili kurumların yaptıkları çalışmalarla yeni bir düzenleme getirildi. Özellikle Alsancak girişinde trafikte yaşanan sıkışıklığı gidermek için teknik çalışmalar tamamlandı” dedi.

Çember yapımı için civardaki arsa sahiplerinin de büyük bir özveri gösterdiğini belirten Başbakan Üstel, yapılacak çember ile hem Alsancak yolunun giriş-çıkışının rahatlayacağını hem de Lapta – Karşıyaka güzergahında seyreden araçların daha rahat ulaşım sağlayacağını ifade etti.

Yolun bitmesi için süratli bir çalışma yürütüldüğünü söyleyen Başbakan, katkı koyan herkese teşekkür etti.

Bir yanıt yazın