KıbrısManşet

ÜSTEL’E GÜVEN OYU YOK

 

Edinilen bilgilere göre hükümeti kurma görevinin Ünal Üstel’e verilmesi, partiden karar çıkmadan emirvaki bir şekilde Genel Başkan ve partililerin lav edilmesiyle birlikte, “birlik ve bütünlük gösterme” ricasında bulunularak UBP Parti Meclisi’nden olumlu görüş alınması planlarının suya düşeceği iddiaları gündemi bomba gibi sarstı.

Yüzde 60 seçilmiş bir Başkan’ı varken, partide çok ciddi şekilde huzursuzluk yaratan vekil görevlendirmesinde, ortak hareket etmek isteyen ve destek toplamaya ve diğer vekil arkadaşlarını da ikna etmeye çalışan 2-3 UBP Milletvekili, güven oylamasında “olumsuz” oy kullanmayı planladığı bilgisine ulaşıldı.

Bu planın önüne geçmek icin güven oylamasının,  “açık oylama” şeklinde yapılması sağlanması çalışmaları yapıldığı da gelen bilgiler arasında.

UBP tabanının bu konudaki öngörüsü, Merkez Yönetim Kurulu ile Parti Meclisi üyeleri ve vekilleri zor  durumda ve emirvaki olarak istenmeyen kararlar alınması yönünde hareket etme durumunda bırakacak “açık oylama” sistemi, partideki yaranın kalıcı olarak daha da derinlemesine sebep olacak şeklinde.

Bir yanıt yazın