KıbrısManşet

Vatandaş kendi ülkesinde piknik yapacak yer bulamıyor

 

Geçmişte özellikle hafta sonları ailesi ile birlikte güzel vakit geçirmek isteyen vatandaşların uğrak yeri olan ülkemizin birçok kamusal piknik alanlarına şimdilerde girilemez oldu.

Durumdan şikayetçi olan vatandaşlar, piknik alanlarında bulunan bir çok masanın talan edildiği ve sorumlular tarafından tekrardan tadil edilmediği için oturacak yer bulamadığından şikayetçi.

Sorumsuz kişiler çevreyi kirletiyor…

Bir de piknik alanlarında çevre kirliliği yaratan çöpler, içki şişeleri hem insan sağlığını tehlikeye atıyor hem de sıcak havalar nedeniyle yangın ihtimalini artırıyor. Binlerce kişiyi ağırlayan piknik alanlarında pikniğe giden bazı sorumsuz kişilerin bıraktığı çöpler, ortaya utanç verici görüntüler çıkarıyor. Halka açık piknik alanlarına giden insanlar çöplerini toplayarak, çöp kutularına atmak yerine, doğayı kirletmeyi tercih ederken, tahribatlar ise çirkin görüntülere sahne oluyor.

Vazgeçilmez gelenekten vazgeçiliyor…

Kıbrıs’ın vazgeçilmez geleneği olan ‘mangal’, şimdilerde daha çok evlerde yapılmaya başlandı. Sebebi ise, vatandaşın oturmaya yer bulamaması, çevre kirliliği, zaten çok az sayıda olan masaların çoğunluğunun tahrip edilmesi ve tadilat edilmemesi. Hal böyleyken ülkeye gelen binlerce yabancı kişinin de tercihi olan piknik alanlarında vatandaş oturmaya yer bulamıyor. Birçok vatandaş, piknik alanlarına gidip, mangalını yakamayıp tekrardan evine dönmekten şikayetçi.

Piknik alanlarında artık yerli vatandaş görmek imkansız…

Sorumluları göreve çağıran vatandaşlar tarafından, “Gittiğimiz bir piknik alanları vardı, ondan da yetkililerin sorumsuzluğu nedeniyle vazgeçtik.”, “Çöplük ve tahribattan dolayı utanç abidesi olan piknik alanlarında oturacak masa yok.” yorumları yapılırken, ülkede meydana gelen yabancı ağırlıklı adli olaylar nedeniyle kendi güvenliğinden endişe duyup, çoluğunu çocuğunu yanına alıp seyahat etmekten korkar hale gelen vatandaşlar ise, “Piknik alanlarında bir tane yerli vatandaş görmek imkansız.”, “Yabancılardan şikayetçi değiliz, fakat varolan 1-2 masa ve masa bile olmayan her ağacın altında bile yer bulmak imkansız.” yorumlarında bulunuyor.

Bir yanıt yazın