KıbrısManşet

Vatandaşı düşünen yok, ezmeye devam…

 

Yoğun iş temposu ve düşük maaşlar vatandaşın motive olmasına engel oluyor. Sinekten yağ çıkarmaya çalışan yöneticiler bayram süresini henüz açıklamadı.

Kurban Bayramı için kısa bir süre kala tatil planları yapanlar resmi tatil günlerini merakla beklerken, hükümet halkın ezilmesi ve daha da çok çalışması için bu kez idari tatil vermeyi düşünmüyor.

Türkiye’de 2 gün idari izinle tatil 9 güne çıkarıldı 

Türkiye’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından düzenlediği basın açıklamasında bayram tatilinin 9 gün olacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilini takip eden 13-14 Temmuz günlerinin idari izin kapsamına alınacağını açıkladı. 15 Temmuz zaten resmi tatil. 2022 Kurban Bayramı’nda Arefe günü 8 Temmuz’da başlıyor. Kurban Bayramı’nın 1. günü, 9 Temmuz Cumartesi günü idrak edilecek. Bayramın bitiş tarihi ise 12 Temmuz Salı günü olacak.

Sadece devletin kasası ve işveren tarafının kazancı düşünülüyor

Bayram tatilini kaosa çevirmeye çalışan hükümet kanadı, henüz bir idari tatil açıklamış değil. Eğer açıklamazsa Salı günü bitecek olan bayramın ardından Çarşamba günü vatandaş iş başı yapacak. Böylece bir tatil bile yapamayacak olan vatandaş, yoğun mesaisine başlamış olacak.

Her kesime zararı var faydası yok

Vatandaşın motive olması için tatilin uzatılması, hem vatandaş hem de turizm için de can suyu anlamını taşıyor. Asgari ücret ve göç yasalı çalışanların sefillik maaşı aldığı şu dönemde, hükümet vatandaşı düşünmemeye, yoğun işe mahkum etmeye devam ediyor. Halbuki Meclis, 3 aydan fazla tatile girmiş durumda. Tabi bu tatil, vekillerin maaşlarını 44’er bin TL almaya devam edecekleri şekilde. Aybaşı gelecek olan binlerce TL’lik maaş artışını saymazsak…

Vatandaş 10 saat işliyor. Denetleme yok. İşlemeyenin işine son veriliyor. Ülkemize göç etmiş ve burda yaşayan emekçi ülkesine gidip tatil yapamayacak. Ailesini göremeyecek. Bayram tatilinin kısa olması nedeniyle hoteller dolu, koronavirüs tedbirleri alınmamış ve herkes 4 güne tatilini sığdırmak zorunda bırakılıyor. Emekçi 6 bin TL maaşa mahkum edilmiş, hükümet tarafından bu ekonomik krizde maaşlar veya ucuzlatma yolunda olağan bir atılım yapılmamış ve vatandaş intihara sürüklenmiş durumda. İlerleyen günlerde ne gibi karar alınacağı merakla bekleniyor.

Arife’de bile tam gün mesai

Bayramdan bir gün önce idrak olan arife günü yarım gün olarak sadece dillerde. İşe giden memur ve emekçi vatandaşlar genelde tam güne yakın işletiliyor. Bazı istisnai suistimale açık olan yerlerde arife günü işe hiç gidilmiyor. Burada ezilen arife günü tam gün işlemek zorunda bırakılan kesim. Şayet yarım gün işleyen yerler yok denecek kadar az.

Bir yanıt yazın