KıbrısManşet

Yarın sabah açıklanacak…

Sucuoğlu’nun da açıkladığı üzere, UBP-DP-YDP koalisyonu konusunda anlaşma sağlandı. Bakanlık dağılımları konusunda 3 parti kendi arasında anlaştı. Şimdi kabinede kimlerin yer alacağı kararının verilmesi bekleniyor.

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Tatar’ın onayına hükümetin son şeklini sunacak.

Turizm: DP, Ulaştırma: YDP

Başbakan Yardımcılığı Turizm ve Çevre Bakanlığı, Demokrat Parti’ye verildi konuşuluyor. Henüz Fikri Ataoğlu’nun mu yoksa Ataoğlu’nun atayacağı başka bir ismin mi bakanlık koltuğuna oturacağı netlik kazanmadı. Bilindiği üzere Koral Çağman artık vekil olmadığından dolayı bu ihtimal de göz önünde bulundurulmuyor.

Ayni şekilde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Yeniden Doğuş Partisi’ne verildi. Bu bakanlığın koltuğuna da Erhan Arıklı’nın mı oturacağı veya onun atayacağı birisinin mi YDP’yi temsil edeceği henüz netlik kazanmadı. Zira Arıklı’nın koltuğa oturmayıp, bakan ve kurum sorumlularını atayıp o şekilde yöneteceği konuşuluyordu.

UBP koltuklarında değişiklikler…

Yani hükümette bir takım değişiklikler olacağı konuşuluyor. Her ne kadar da Sucuoğlu’nun “Tam şekli daha ben bile bilmiyorum.” demesi, bazı olağan şeyleri yalanlar nitelikte değil.

Sucuoğlu’nun, Resmiye Eroğlu Canaltay’ı görevden alıp, yeni seçilecek olan Meclis Başkanlığı’na aday göstereceği gelen bilgiler arasında. Kabinede mutlaka kadın bakan olacağı açıklamasını yapan Sucuoğlu, bu durumda Yasemin Öztürk ve İzlem Gürçağ Altuğra’nın alternatifler arasında olduğu ama bu koltuğa Altuğra’nın çok daha yakın olduğu biliniyor.

UBP Parti Meclisi toplantısında alınan önemli kararda, kabinede kesinlikle teknokrat bakan olmayacak. Bu durumda Ankara’ya yakınlığı ile bilinen Tahsin Ertuğruloğlu kabinede yer alamayacak. UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’nun Dış İşleri Bakanlığı’na atanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Halktan büyük destek alan Olgun Amcaoğlu, ilerdeki kurultay hesaplamalarından dolayı, kabinede olmayacağı gelen bilgiler arasında.

Sucuoğlu’nun, geçmiş hükümette Ekonomi Bakanı olan Hasan Taçoy’u görevden alırken, “İlerki kabinede mutlaka görev verilecek.” demesi Taçoy’un da kabinede yer alacağının bir göstergesi.

Bu arada şu anki kabinede görev yapan Sunat Atun, Dursun Oğuz, Kutlu Evren, Nazım Çavuşoğlu ve Ali Pilli’nin kabinede olacağı kesin gözüyle bakılıyor.

Bir yanıt yazın