Kıbrıs

Yasa dışı tüm uygulamalara karşı mücadelemiz devam edecek –

Kıbrıs Türk Orta Eğitim ve Öğretmenler Sendikası, “Hazırlık ödeneği ile ilgili kazanılan dava” hakkında basın açıklaması yaptı. Sendika Başkanı Selma Eylem, sendika olarak yasaların dışında gelişen tüm uygulamalara karşı mücadelelerinin süreceğini belirtti.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim ve Öğretmenler Sendikası, “Hazırlık ödeneği ile ilgili kazanılan dava” konusunda Sendika Lokanli’nde açıklama yaptı.

Sendika Başkanı Selma Eylem, davanın, hazırlık ödeneği meselesi olmadığını,  yasanın dışında yapılan ugulamaya karşı verilen mücadelede, edinilen bir kazanım olduğunu söyledi.

Eylem, yasa dışı tüm uygulamalara karşı mücadele etmeye devam edeceklerini de söyledi.

Dava ile ilgili bilgi veren Sendika Avukatı Öncel Polili de, öğretmenler yasasına göre her öğretmenin hazırlık ödeneği alma hakkı olduğunu belirtti.

Polili,Biz Bakanlık’tan bu dava neticesinde diğer öğretmenlerin de haklarını ödemesi gerektiği inancındayız. Buradaki temel mesele, yasaların görmezden gelinip, öğretmenlerin haklarının budanmaya çalışılmasıdır. Öğretmenlerin bakanlıkla ayni eğitim politikalarını benimsememesidir” dedi.

 

Bir yanıt yazın