Kıbrıs

Yasa tasarısına karşı çıkan Belediyeler, Meclis önünde eylem yaptı

Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin Yasa Tasarısı’na karşı çıkan Belediyele,r Meclis önünde eylem yaptı.

CTP Milletvekillerinin de destek verdiği eylemde, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi,Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacı, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş açıklama yaptı.

Belediye Başkanları açıklamalarında, reforma karşı olmadıklarını, ancak mevcut yaklaşımla kaosa neden olunacağını bir reform yapılacaksa ortak akılla yapılması gerektiğini kaydettiler.Belediye Başkanları, ülkede belediyeleri daha ileriye taşıyacak bir reforma ihtiyaç olduğunu söylediler.

6 başkan açıklamalarında bu şekilde bir reform sağlamak için verdikleri mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladılar.

“Çalışanların hiçbiri belediyesinin kapatılmasına izin vermeyecek. Anayasayı delmeye gerek yoktur” diyen başkanlar gerekmesi halinde bugünkü eylemdeki kalabalığı yarın daha büyük mücadeleye çekeceklerini söylediler.

Açıklamalarda, belediyelerin, devlet ile halk arasındaki köprüyü oluşturduğu ve her belediyenin kendine özgü yapısı bulunduğuna işaret edilerek, bunların güçlendirilmesi gerektiği de vurgulandı.

Bir yanıt yazın