KıbrısManşet

Yaşlılarımıza yapıldığı iddia edilen şok iddialar kan dondurdu

Gazimağusa’da özel bir yaşlı bakım evinde çalışan Hatice Ö. İsimli kadın 99 yaşındaki Ş.D.’yi darp ettiği gerekçesiyle polis tarafından tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Polis zanlının Ş.D.’yi uyumadığı gerekçesiyle darp ettiğini anlattı.

Zanlı Hatice Ö. soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalacak.

Yaşlı insanımızın yakınları olaydan dolayı şok içinde olduklarını ifade ederek, darp eden şahsın cezasını çekmesini istediklerini vurguladı.

Tansiyon yüksekliği iddiasıyla hastaneye kaldırıldığı belirtilen, fakat darp edildiği anlaşılan yaşlı insanımızın yakını ise, darp olayını doktorun tespit ettiğini, yaşlı kişinin vücudunda bir çok yerde darp izleri olduğunu ifade etti. Doktorun hemen darp raporu yazdığını belirten yaşlı yakını, akabinde olayı polise bildirdiklerini ve polisin hemen hastaneye gelip soruşturmaya başladığını belirtti.

Skylap ve Maypa hareket geçiyor…

Öte yandan söz konusu bakım evindeki şok iddialar tüyler ürperten cinsten.

Özel yaşlı bakım evinde kalan yaşlılarımız bazı bakıcılar tarafından darp edilip, zulüm yaşattığı iddia edilirken, olayla ilgili Mehmet Kumser Skylap kan donduran iddialarda bulundu. Serdinç Maypa ile birlikte konuyu derinlemesine araştırmaya başlayan Skylap, kendisine gelen bazı bilgiler doğrultusunda, akli dengesi iyi olmayan bir hastaya, kendi dışkısıyla oynadığı için ceza olarak kaşıkla kendi dışkısının yedirdirildiğini iddia etti.

Yaşlılarımızın yedikleri yemeklerden artanları bir kaba döküp, ertesi gün çorba yapıp yedirildiği iddiasını dile getiren Skylap, yaşlı bakım evlerinde yakını olan kişilere ailelerine sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Akıllara durgunluk veren skandal iddialar için Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı’ndan açıklama bekleniyor.

Bir yanıt yazın