Kıbrıs

YDÜ İletişim Araştırmaları Merkezi’nin hazırladığı “Uluslararası Sosyal Bilimler ve Sanat Araştırmaları” dergisinin ikinci sayısı yayımlandı

 

 

Yakın Doğu Üniversitesi  (YDÜ) İletişim Araştırmaları Merkezi (İLAMER) tarafından yayımlanan Uluslararası Sosyal Bilimler ve Sanat Araştırmaları Dergisi’nin 2. sayısı bilim ve sanat dünyası ile buluştu.

Dergi Baş Editörü ve İLAMER Başkanı Prof. Dr. Fevzi Kasap, yılda iki kez Ocak ve Temmuz aylarında yayınlanan derginin periyodik olarak ve en üst bilimsel kriterleri uygulayarak yayın hayatına devam ettiğini vurguladı.

Derginini 2. sayısında KKTC ve Türkiye’nin bir çok seçkin üniversitesinden akademisyenler yer aldı

KKTC’nin yanı sıra, Türkiye’nin birçok seçkin üniversitesinden önemli akademisyenlerin hakem süreçlerini başarı ile tamamlayan 10 makalesinin yer aldığı 2. sayıda, DergiPark üzerinden ulaşılan ve tüm makalelerin Doi numarası ile yayınlandı. Sosyal Bilimler ve Sanat Araştırmaları Dergisi’nin 2. Sayısı; İLAMER Başkan Yardımcısı ve alan editörü Dr. Serkan Fundalar’ın yanı sıra, Dergi Genel Yayın Yönetmeni Öğretim Görevlisi Murat Cem Acaralp, Editör Yardımcısı Öğretim Görevlisi Zeyde Yalıner Örek ve Teknik Editör Fuat Boğaç Evren tarafından yayına hazırlandı. Sanat Editörlüğünü Öğretim Üyesi Dr. Zuhal Çetin Özkan’ın üstlendiği Sosyal Bilimler ve Sanat Araştırmaları Dergisi’nin, Bilim ve Hakem kurulları ise; alanında yetkin önemli akademisyenlerden oluşuyor.

Dergide İletişim ve Sosyal Bilimler alanlarından öğretim elemanları yer aldı

Sinema ağırlıklı makalelerin çoğunlukta olmasına rağmen iletişim ve sosyal bilimler alanlarından Doktor Öğretim Üyesi Emrah Onat’ın “Bir İktidar ve Özgürlük Aldatmacası: Pre –Code Döneminin Düşmüş Kadınları”, Yrd. Doç. Dr. Yeşim Üstün Aksoy, Doç. Dr. Dilan Çiftçi ve Prof Dr. Şevket Öznur’un “Kıbrıs Türk Düğün Kültürü ve Gelin Onarıcılar Üzerine Bir İnceleme, Dr. Ece Erol “Stilize Bir Ütopyanın İnşası: Amerikan Bilim Kurgu Sinemasında Afro – Fütirizim, Şenay Tanrıvermiş “Sinema ve Televizyonda Yeni Bir Kadın Hareketi: Arabeskin Aşık Kadınları, Yrd Doç. Dr. Çağdaş Öğüç, Prof. Dr. Fevzi Kasap ve Prof Dr. Ahmet Güneyli : “İngiliz Sömürge Dönemi’nde Milliyetçilik Bağlamında Kıbrıs’ta Sinema: The First Of The Few Filminin İncelenmesi, Yrd. Doç. Dr. İzlem Kanlı ve Elvan Şenkayalar “ Modern Toplum ve Şiddet İlişkisi: Tesadüfi Bir Kronolojinin 71 Parçası Filminin Sosyolojik Okuması, Doç Dr. Huriye Gürdallı, “ Süper Kahramanların Yaşama Mekanları: Batman Evlerinin Dönüşümü, Merve Karaman, “Müze ve Galeri Eğitimine Yönelik Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrenci Görüşlerinin İncelenmesi”, Yrd. Doç. Dr. Gül Kahveci “Öğrenme Güçlüğü Olan Öğrencilerde Sosyal Hikayelere Gömülü Olarak Sunulan Şemaya Dayalı Yöntemin Değişim Problemleri Çözme Becerisi Üzerindeki Etkisi” ve Doktor Öğretim Üyesi Zuhal Çetin Özkan’ın Özlem Öztürk Bulut ile birlikte hazırladıkları; “Geçmişten Günümüze Türkiye Sinemasında Sosyo – Kültürel Değişim Sürecinde Aile Olgusuna Genel Bir Bakış” isimli makaleleri yer aldı.

Prof Dr. Fevzi Kasap, 3. Sayı hazırlıklarının şimdiden başladığını vurgulayarak yeni sayı ile uluslararası indekslerde yer almaya başlayacaklarına olan inancını belirtti. Uluslararası Sosyal Bilimler ve Sanat Araştırmaları Dergisinin 2. Sayısına https:dergi.neu.edu.trindex.phpissarissueview102issar202212.pdf adresinden ulaşılabiliyor

Bir yanıt yazın